IZRAZILI DUBOKO ŽALJENJE

Djelatnik Hrvatskih autocesta poginuo na autocesti A7, drugi teško ozlijeđen

Igor Kralj/Pixsell
10.11.2022.
u 11:20

Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, podsjetili su.

Hrvatske autoceste oglasile su se oko nesreće koja se dogodila u srijedu navečer na autocesti A7  na čvoru Orehovica u kojoj je poginuo jedan njihov djelatnik, a drugi je teško ozlijeđen, ali van životne ugroženosti.

"Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut, a ozlijeđenom djelatniku želimo što brži oporavak.

Prometna nesreća dogodila se u zoni postavljanja privremene prometne signalizacije gdje je ograničenje brzine bilo na 40 km/sat upravo iz razloga što su radnici na cesti u specifičnim uvjetima", naveli su i apelirali na vozače da se pridržavaju postavljenih ograničenja te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, podsjetili su.

"Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave. Molimo  za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelji naših djelatnika kao i za našu tvrtku", kazali su iz Hrvatskih autocesta.

Nepropisna brzina

PU primorsko-goranska oglasila se oko navedene prometne nesreće i iznijela detalje.

"Sinoć oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 38-godišnji hrvatski državljanin,  u teretnom vozilu.  Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes, splitskih registracijskih oznaka, i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke udario je u skupinu vozila koja se nalazila na prometnici, a potom i u zadnji dio teretnog vozila, marke Iveco, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz skupine kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin.

U tom trenutku na zadnjem dijelu priključnog vozila spomenute skupine vozila nalazio se djelatnik HAC-a- ophodar ceste, 38-godišnji hrvatski državljanin, koji je od zadobivenih ozljeda ,nažalost, preminuo na mjestu nesreće. Ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač 65-godišnjak je uhićen i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, kaznenog djela opisanog u čl. 227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona", navode iz policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije