SMRT U ŠKOLI

Dječak Harun Mujkić kobno pao u učionici

harun
agencije
19.09.2014.
u 09:21

Nakon naguravanja s vršnjakom za vrijeme velikog odmora, u kabinetu razredne nastave nezgodno je pao i kobno glavom udario 11-godišnji učenik petog razreda

Trenutak nepažnje za dječje igre bio je dovoljan da se jučer ujutro dogodi velika tragedija u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, gdje je nakon naguravanja s vršnjakom za vrijeme velikog odmora u kabinetu razredne nastave kobno pao i smrtonosno glavom udario 11- godišnji učenik petog razreda. Djeca su ostala u nemalom šoku. kao i nastavnici i roditelji.

- Jako smo potreseni ovim nesretnim slučajem. U ovoj školi nikad nije bilo ozbiljnijih incidenata. Ne znam kako se ovo moglo dogoditi. Vijeće roditelja bi se trebalo sastati da analizira slučaj, a osobno smatram da nije bilo propusta od nastavnika, bar sudeći prema onom što sam čuo od ravnatelja i sudionika u incidentu. Nastavnik ne može spriječiti sve, ponašanje djece je u rukama roditelja. Nastavnik ima autoritet dok je s djecom. Ne smatram ih odgovornim, zaključio je Aleksandar Kolar iz Vijeća roditelja ove škole. Na pitanje da li su djeca trebala ostati sama za vrijeme užine, on je kazao kako djeca imaju pravo ostati u učionici za veliki odmor, kao i izaći van.

- Svi radnici škole su duboko potreseni. Teško će nakon ovoga biti organizirati nastavu. Zakazana je izvanredna sjednica Nastavničkog vijeća. Roditeljima mogu poručiti da će radnici ove i drugih škola u BiH i dalje maksimalno voditi računa o zdravlju i sigurnosti svakog učenika te da mogu slati svoju djecu normalno na nastavu. Ovaj incident je plod nekih dječjih igara koje smo mi svi prošli, ali je ovaj put to bilo nažalost s tragičnim posljedicama”, kazao je predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Selvedin Šatorović.

Ravnatelj Esad Ćorović izrazio je žalost roditeljima i prijateljima.

- U nevjerici smo. Ovo se nikad ranije nije dogodilo u ovoj školi, nadam se da se više nikad neće dogoditi. Činili smo sve da ne dođe do neželjenih situacija. Prema izjavama učenika, može se zaključiti da se sve zbilo za vrijeme velikog odmora poslije drugog sata kada je došlo do koškanja i naguravanja između dva učenika. Sigurno je da će škola ubuduće nastojati poduzeti mjere kako bi se preduprijedili slični događaji- istaknuo je ravnatelj Ćorović.

“Teško je govoriti o okolnostima. U ime Ministarstva obrazovanja ZDŽ obitelji izražavam duboku sućut obitelji koja je jutros poslala dijete da ide u školu, a prije deset već je bio mrtav, kazao je ministar Mirko Trifunović, koji je još dodao da je ovo dokaz kako je posao prosvjetnih radnika težak te kako nosi puno odgovornosti.

Stručna suradnica u Županijskom tužiteljstvu Azra Isaković potvrdila je da će danas biti obavljena obdukcija te da će se tek nakon toga znati točni uzroci pogibije nesretnog dječaka.

Ključne riječi

Komentara 3

SM
sead.mujkic.52
15:10 22.09.2014.

ovo vam javljam samo zbog objektivnog izvjestavanja bez ikakave zadnje namjere

SM
sead.mujkic.52
15:08 22.09.2014.

harun mujkic nije kobno poa u ucionici prema obdukcijeskom nalazu obdukcija je pokazala da je smrt bila nasilna i neposredna, te da je nastupila usljed razvoja jakog otoka moždanog tkiva i krvarenja.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije