DVOSTRUKO UBOJSTVO

Detalji užasa u Pločama: Brat ubio brata, ubijen 'kralj željeza' i branitelj Mitar Radulović

25.03.2022.
u 11:08

Radulović je bio hrvatski branitelj s dijagnozom PTSP-a. U Domovinskom ratu borio se gotovo četiri godine, 1992. i 1993. bio je pripadnik udarne Četvrte gardijske brigade, a nakon toga priključio se neretvanskoj 116. brigadi HV-a.

Pločane je jutros nešto poslije 8 sati uznemirila pucnjava koja je dopirala iz industrijskog dijela grada. Dvije su osobe usmrćene, a jedna od njih je maloljetna. Policija je blokirala izlaze iz grada. 

Večernji list doznaje da je ubijen 52-godišnji hrvatski branitelj Mitar Radulović u gradu poznat kao skupljač željeza i ostalih sekundarnih sirovina, i još jedan 16-godišnjak. Ploče su nakon pucnjave bile pune policije, kao i obližnji Opuzen.

Motiv ubojstva navodno je sukob oko nekretnine, točnije jednog stana.  

Vrlo brzo nakon pronalaska tijela, oko 8.30 sati, policija je uhitila osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem i ona se trenutačno nalazi u prostorijama policije gdje će se nad njom provesti kriminalističko istraživanje. Potvrđeno je da je uhićeni čovjek kojeg se sumnjiči za ubojstvo brat Mitra Radulovića.  

Neslužbeno se doznaje da je ubojica svoj krvavi pohod ostvario kalašnjikovom. 
Inače, o ubijeniom Raduloviću pisao je prije nekoliko godina lokalni portal Rogotin nazvavši ga "pločanskim kraljem željeza i dobrim duhom grada".


"Mitar Radulović, jedan je od onih „malih“ ljudi koji je svoje sugrađane odavno navikao da na njega mogu računati kad god im zatreba. Općepoznat je u gradu zbog posla kojim se bavi, a Pločani njegove usluge traže svakodnevno. Mitar sakuplja željezo i stari papir i zbog toga, vozeći svoja već legendarna kolica, svakoga dana propješači najmanje deset kilometara kroz gradske ulice, penje se na katove pločanskih zgrada i deponira željezo i papir u improviziranome skladištu na mjestu bivših lučkih baraka, čekajući povoljnu cijenu da bi ih prodao u Jadransirovinu. Skladište mu je trenutačno prepuno starih frižidera, kada, špakera, televizora, strojeva za pranje rublja, kompjutera, bojlera, bicikala, bačava i raznih željeznih predmeta. Zovu ga „Kralj željeza“, jer je potpuno očistio gradske ulice od željeznoga i sličnog otpada", pisao je portal Rogotin prije dvije godine.


Radulović je bio hrvatski branitelj s dijagnozom PTSP-a. U Domovinskom ratu borio se gotovo četiri godine, 1992. i 1993. bio je pripadnik udarne Četvrte gardijske brigade, a nakon toga priključio se neretvanskoj 116. brigadi HV-a. Prošao je brojna bojišta od Dubrovnika do Maslenice i bezbroj puta se izlagao smrtnoj opasnosti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije