osuđen na 15 godina zatvora

Darko Elez prebačen u Srbiju

darko elez
07.09.2022.
u 22:32

Elez je 10. studenoga prošle godine priznao krivnju i osuđen je na 15 godina zatvora za kaznena djela za koja ga tereti optužnica u predmetu “Lutka”.

Darko Elez, koga je Sud BiH kao člana organizirane kriminalne grupe osudio na 15 godina zatvora, prebačen je u Srbiju gdje će izdržavati kaznu po svom zahtjevu, potvrđeno iz Ministarstva pravde BiH.

Elezu je ovaj zahtjev odobrilo i Ministarstvo pravde Srbije i Ministarstvo pravde BiH.

Molbu za izručenje Srbiji Elez je podnio čim su se stekle zakonske mogućnosti za to, odnosno kada su pravosudni organi BiH obustavili istragu koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je 2018. i 2019. u Istočnom Sarajevu sudjelovao u dva ubojstva, iznudi, zastrašivanju i drugim kaznenim djelima, prenosi ATV.

Elez je uhićen 21. prosinca 2020. godine po Interpolovoj tjeralici i izručen BiH radi suđenja u predmetu “Lutka”.

Bilo mu je oduzeto državljanstvo Srbije, ali je odlukom Upravnog suda vraćeno.

On je 10. studenoga prošle godine priznao krivnju i osuđen je na 15 godina zatvora za kaznena djela za koja ga tereti optužnica u predmetu “Lutka”.

Za Eleza je predložena kazna od 15 godina zatvora, kao najstroža kazna u okviru sporazumnog priznanja krivnje za organizirani kriminal u povijesti Tužiteljstva i Suda BiH.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, čime je predmet “Lutka” u potpunosti pravosnažno okončan.

Eleza je optužnica iz slučaja “Lutka” teretila za organizirani kriminal u vezi s više teških kaznenih djela među kojima su teška ubojstva, pokušaj ubojstva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela počinjena od 2005. do 2009. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?