INSPEKTORI OTKRILI

Dao ubiti oca pa se sam odao jer je bezbrižno otišao jesti u restoran

ubojstvo
Foto: Agencija
29.01.2014.
u 09:40

Robert od početka istrage inspektorima djelovao čudno. Njegovo ponašanje nije odgovaralo ožalošćenom sinu, što je i probudilo sumnje

Robert Stijaković (26) iz Kočićeva kod Gradiške, osumnjičeni za organiziranje ubojstva svog imućnog oca Radovana (49), a sve kako bi se domogao imovine, praktično se sam odao - otkrili su istražitelji nekoliko dana nakon zločina. Naime, odmah po izlasku iz policijske postaje, gdje je dao izjavu kao oštećeni, bezbrižno je otišao na večeru u jedan restoran, što je inspektorima zapelo za oko i na kraju se ispostavilo kao jedan od ključeva za razotkrivanje zločina.

Robert od početka istrage inspektorima djelovao čudno. Njegovo ponašanje nije odgovaralo ožalošćenom sinu, što je i probudilo sumnje.

- U takvim slučajevima uobičajeno je da se sve provjerava, pa i članovi obitelji i njihovi motivi. U početku je postojalo šest-sedam smjerova istrage. Također, između ostalog, u međuvremenu se doznalo i da su Robert, čija je supruga u devet mjesecu trudnoće, i njegov prijatelj Danijel Dujić za vrijeme prethodnih blagdana slavili tako što su po selu pucali iz automatske puške, koja u kući nije zatečena.

Kockice su se polako počele slagati i obojica su ponovno pozvani da daju izjave. Robert se prvi “slomio” i na kraju sve priznao, navodeći da je Dujić kradom prišao kući i pucao kroz prozor. Poslije toga, otkrili su sve detalje zločina i napravljena je rekonstrukcija. Inspektorima su pokazali gdje su sakrili spornu automatsku pušku, kao i lokaciju na kojoj su oružje isprobavali.

- Nakon toga Robert je, kao da je tražio neko opravdanje, inspektorima pričao da ga je otac maltretirao, da mu nije davao novac, da je bio strog i prema njemu se ponašao kao prema nekom svom radniku. To ga je navodno i navelo na zločin - zaključuju inspektori.

Na Facebook stranici ubijenog Radovana Stijakovića njegovi prijatelji i poznanici danima mu odaju počast. U komentarima se navodi da je Radovan bio osoba velikog srca, veliki prijatelj i čovjek. Nazivaju ga veseljakom i zaštitnikom i nitko ne može vjerovati da je njegov život tako okončao.

- Nisi to zaslužio. Pomagao si mnogima, nisi znao za riječ “ne mogu”... Prije samo nekoliko dana sjedio si s nama, žalio se i pričao o mnogim svojim planovima. Sada si gore među anđelima i oni će te čuvati, kao što si ti čuvao mnoge oko sebe - navodi se u jednom komentaru.

Zanimljivo je i nekoliko citata koje je Radovan prije smrti napisao na svom zidu: “Nikad nemoj sebe pitati zašto te neko povrjeđuje. Umjesto toga, zapitaj se zašto ti to dopuštaš”, potom i “Nekad sve znaš i sve ti je jasno, ali se praviš lud samo da vidiš dokle to ide”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije