Slučaj "Slavonija Di"

Čuvar zapalio objekt da pokuša prikriti ubojstvo

Stojan Lasić
20.06.2017.
u 15:09

V. T. je nekada radio u salonu namještaja "Slavonija DI", a sada je angažiran kao čuvar tog napuštenog objekta.

Muškarac, čiji su ugljenisani ostaci pronađeni na zgarištu objekta nekadašnjeg salona namještaja "Slavonija DI" u Mostaru, prethodno je ubijen nakon čega je izazvan požar kako bi se prikrilo kazneno djelo ubojstva- kazao je u utorak načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Draženko Miletić.

On je na konferenciji za novinare u Mostaru rekao kako je identificirana ubijena osoba, a radi se o pripadnik romske nacionalnosti I. A., rođen 1992. godine.

- Za ovo ubojstvo osumnjičen je V. T., rođen 1958. godine, koji će tijekom dana biti predan Tužiteljstvu, a policija će to djelo okvalificirati kao stjecaj kaznenih djela, ubojstvo kao osnovno djelo i paljevina - kazao je načelnik Miletić.

Rekao je kako je V. T. nekada radio u salonu namještaja "Slavonija DI", da nije djelatnik nijedne zaštitarske tvrtke, nego je angažiran kao čuvar tog napuštenog objekta.

Nakon obavljenog razgovora s više svjedoka, policija je došla do saznanja da su dvojica rođaka I. A. (1992.) te S. N. (1992.) 18. lipnja tražila sekundarnu sirovinu na području Mostara.

Iza podneva stigli su pred salon namještaja "Slavonija DI" koji je fizički bio cjelodnevno štićen.

Nakon što su u caffe-baru vidjeli osobu koja čuva objekt, dvojica rođaka ponovno su se vratili i ušli su objekt gdje ih je dočekao V. T., koji je prvo opalio hitac iz pištolja u zrak u znak upozorenja.

S. N. je uspio pobjeći kroz razbijemo staklo, dok je I. A. ostao unutra. Prišao mu je V. T. s kojim se prvo počeo naguravati, da bi u jednom trenutku V. T. ispalio metak u I. A. nakon čega je ovaj pao.

- V. T. je potom zapalio zavjesu da prikrije kazneno djelo ubojstva te otišao s mjesta događaja, odnosno pustio da zgrada izgori - opisao je Miletić okolnosti u kojima se dogodio zločin.

Dodao je kako pištolj kojeg je imao V. T. nije bio registriran. Ne zna se, kako je rekao, ni tko ga je angažirao da čuva objekt jer se ne zna niti tko je vlasnik objekta.

Uz salon namještaja, izgorjela su još tri vozila i ručno napravljena prikolica za vozilo, a stradala i jednim dijelom jedna od susjednih kuća.

Objekt nekadašnjeg salona namještaja „Slavonija DI“ u izgorio je u nedjelju u požaru kojji je izbio oko 14 sati. Nakon više od sat vremena pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Grada Mostara uspjeli su ugasiti požar te spriječiti da se požar proširi na okolne kuće.


Povezana vijest

Slučaj "Slavonija Di": Policija privela osumnjičenog za ubojstvo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije