nakon uhićenja razbojničke skupine iz Sarajeva

Četvorica optužena za pljačku 5000 maraka u Sarajevu

16.09.2015.
u 06:15

Optuženi su Nermin Redžepović (25), Muhamed Đonko (19), Deni Mrnjavac (18) i Amir Ferhatović (20) iz Sarajeva

Nermin Redžepović (25), Muhamed Đonko (19), Deni Mrnjavac (18) i Amir Ferhatović (20) iz Sarajeva optuženi su da su na izletištu Vrelo Bosne, općina Ilidža, izvršili razbojstvo nad A. Đ. iz Sarajeva i oteli mu torbu u kojoj se nalazilo oko 5000 maraka, piše Večernji list.

- Redžepović i ostali se terete da su 17. kolovoza pratili A. Đ., inače zaposlenika jedne tvrtke, te mu kod naplatnih kućica na ovom izletištu prišli, zaprijetili oružjem, uzeli torbu u kojoj je nosio dnevni utržak, te se udaljili. No, uhićeni su nakon dva dana. Kod njih je tom prilikom pronađena određena svota novca koji su opljačkali, kao i pištolj Zoraki koji su koristili. Sva četvorica razbojnika su u razgovoru s policajcima priznala izvršenje djela. Tužiteljstvo je za njih zatražilo pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke i ometati istragu, ali i bojazni da bi na slobodi mogli ponoviti djelo koje im je stavljeno na teret, te opasnosti da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti i narušavanja javnog reda i mira građana - kažu iz ovog tužiteljstva. Županijski sud im je po tom prijedlogu pritvor i odredio. Redžepović je od početka godine još dva puta uhićivan.

- Zajedno s još pet osoba je bio uhićen u veljači zbog sumnje da su na području Ilidža izvršili 11 razbojstava, odnosno da su od početka godine opljačkali po četiri trgovine i benzinske crpke te tri kladionice. Nepunih mjesec dana prije razbojstva na Vrelu Bosne bio je uhićen zbog sumnje da je opljačkao poslovnicu BH Pošte u ilidžanskom naselju Sokolović-Kolonija, odakle je odnio oko 4000 maraka. U BH Poštu je upao maskiran i naoružan pištoljem pa je dan poslije otkriven - sumnjaju iz MUP-a. Već tri puta uhićivan za razbojstva od početka godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?