Imovinsko krivično djelo

Četiri maloljetnika uhićena nakon pronalaska pištolja kod učenika u Bosanskoj Gradišci

29.03.2024.
u 14:29

Nakon pronalaska pištolja kod učenika srednje škole u Bosanskoj Gradišci policija je uhitila četiri maloljetnika zbog sumnje da su dogovarali da počine imovinsko krivično djelo.

Naime, nastavljajući rad po prijavi da je maloljetnik donio startni pištolj u školu, policijski službenici su došli do saznanja, da je donio startni pištolj u školu kako bi ga predao drugim maloljetnicima u svrhu izvršenja imovinskih krivičnih djela.

Maloljetnici se terete za krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela.

"O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvješće o počinjenom krivičnom djelu, protiv četiri maloljetnika", navode iz PU Bosanska Gradiška.

Kako dodaju u srednjoj školi u Bosanskoj Gradišci, danas je održan  sastanak multisektorskog tima, na kojem je nazočilo rukovodstvo škole, predstavnik Centra za socijalni rad, predstavnik Centra za mentalno zdravlje kao i predstavnici Policijske uprave Bosanske Gradiške, kako bi svatko poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kako smo ranije pisali, školski policajac prijavio je učenika kod kojeg je u ruksaku pronađeno oružje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije