Nastavak suđenja

Čak 3,6 mil. opljačkanih eura pogrešnim autom vozili do granice

policija
Foto: ilustracija
05.12.2014.
u 10:05

Svjedoci tvrde da su se i ranije događali propusti te da to nije neuobičajeno

U nastavku jučerašnjeg suđenja za spektakularnu milijunsku pljačku u Dužicama kod Širokog Brijega spominjalo se da su spornog 5. listopada 2010. zaštitari uzeli pogrešno blindirano vozilo pa su njime prevozili pošiljku UniCredit banke od 3,628.160 eura do granice! Optužnica za to i tereti vođu zaštitara Matu Karamatića, ali nitko od jučerašnjih svjedoka nije mogao reći da je to i vidiom piše Večernji list. Osim za zamjenu vozila, spočitava mu se i kako je vreće s iznosom od 150.000 maraka iz blindiranog vozila prebacio u prtljažnik pratećeg vozila renault megan.

- Najavio sam, rekao sam momcima koje auto ide, došlo je do zabune, a kako je došlo, ne znam. Previše je posla bilo tih dana…, kaže svjedok Oleg Belović. On je rekao kako se događalo da se višak novca, kao što je bio slučaj s ovih 150.000 maraka, znao prebacivati u prateće vozilo jer kao takvo ne može prijeći granicu. Također, moglo se čuti da su slični propusti rađeni i ranije. Optuženi blagajnik Miljenko Brekalo naveo je da se u nekoliko navrata novac na granicu prebacivao u blindiranom vozilu koje je imalo puknuto vjetrobransko staklo (!?). Zaštitar Mario Nikšić, koji je i bio u pratećem vozilu, kazao je da su na putu morali više puta stati jer je bila ispuhana guma na blindiranom vozilu.

- Telefonski sam obavijestio kolegu, ne znam koga, možda Marija Zovku, možda Karamatića, kako je guma izbušena i da je potrebno negdje stati te je napumpati. Stali smo na vrhu Žovnice. Nije bilo vidljivog uređaja za pumpanje guma, pa smo produžili dalje i napumpali je na sljedećoj benzinskoj”, rekao je Nikšić. U Dužicama je vidio kako se ispriječilo jedno vozilo pred blindirani auto te da ih je drugo vozilo udarilo otraga, pa onda i maskirane naoružane ljude koji su ih istjerali i prisilili da legnu na pod. Ivan Brekalo, odvjetnik optuženog bankara Miljenka Brekala, iznio je svoj stav kako je Tužiteljstvo napravilo pogrešku jer je bankare optužilo da su pomogli pljačkašima te da ih je bilo moguće optužiti za nesavjestan rad te je optužnicu kojom se oni povezuju s pljačkašima opisao kao tendencioznu.

Komentara 1

CO
cope
18:21 07.12.2014.

Mjesto porijekla i mjesto pljacke ocigledan dokaz da su bankari,zastitari i pljackasi povezani.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije