Istraga u Sarajevu

Bračni par podmićen s 25.000 KM?

10.06.2016.
u 09:00

Istražuje se ugledni uhićeni bračni par, Alma i Tarik Drina, te Arman Galičić, vlasnik sarajevskog restorana “Trattoria Due” u ulici Kranjčevićeva 16, koji se sumnjiče za zloporabu službenog položaja, davanje i primanje dara te protuzakonito posredovanje. Alma Drina je inače direktorica Željezničarske štedno-kreditne zadruge, a njezin suprug predsjednik Skupštine te zadruge i izvršni direktor BH Telecoma za marketing. Oni su od Galičića navodno u više navrata od početka svibnja tražili novac, a u zamjenu su mu nudili ugovor o zakupu poslovnog prostora.

- Za njih je predložen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, uništavanja dokaza, ponavljanja kaznenog djela te uznemirenja javnosti. Naime, Alma i Tarik se sumnjiče da su tražili novac i zauzvrat mu obećali da će ona kao odgovorna osoba u kreditnoj zadruzi potpisati ugovor o zakupu poslovnog prostora. Na taj način su sebi pribavili korist u iznosu većem od 25 tisuća KM - kaže glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Azra Bavčić. U potrazi za dokazima izvršeni su pretresi stana bračnog para Drina te prostorije Željezničarske štedno-kreditne zadruge, koja postoji više od 70 godina i u posjedu je nekih od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu. Neposredno prije rata imala je 65.000 članova, a danas nešto više od tisuću. Pomaže pojedincima dobiti kredit, a u boljoj varijanti i stanove. No, odavno se već sumnja u zloporabe položaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije