NAKON ISPITIVANJA ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

Braća naizmjenično ispalila više rafala s nekoliko desetaka metaka

27.08.2021.
u 10:10

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je obavilo prva ispitivanja dvojice uhićenih zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva i pet kaznenih djela pokušaja ubojstva u romskom naselju Parag. 
- Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 22-godišnjak i 27-godišnjak 24. kolovoza 2021. oko 20.55 sati, u Paragu, zajednički i u dogovoru, iz automatske puške, naizmjenično ispalili više rafala, s najmanje nekoliko desetaka metaka, kojima su usmrtili 59-godišnjakinju na mjestu događaja te nanijeli prostrjelne rane 41-godišnjaku, 38-godišnjaku, 10-godišnjakinji, 16-godišnjakinji i 20-godišnjaku. Te su ozljede teške naravi. Opasnost po njihove živote je otklonjena hitnom medicinskom intervencijom - navode u DORH-u.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetništva i odredila obojici osumnjičenika istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od počinjenja novih kaznenih djela te dovršenja pokušanog kaznenog djela.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije