TRAGEDIJA

Bosanac radio kao konobar na kruzeru pa se utopio na obali Meksika

utapanje
Foto: Agencije
15.11.2013.
u 14:01

Utapanje se dogodilo u Karipskom moru, na otoku Cozumel

Milan Gajić (23) iz Donje Mravice kod Prnjavora utopio se u Karipskom moru, na otoku Cozumel u Meksiku, gdje je bio na krstarenju s prijateljima.

Plivao s dvojicom

Nesretni Gajić stradao je na istočnom dijelu otoka, dok je daleko od obale plivao s dvojicom. Svjedoci su ispričali da je mladić u jednom trenutku potonuo i jednostavno nestao pod vodom, poslije čega su ga odnijele morske struje. Milanovi prijatelji su odmah prijavili nestanak osoblju obližnjeg restorana “Punta Morena”, nakon čega su pozvane i spasilačke službe. Na žalost, beživotno tijelo pronađeno je tri sata kasnije na površini mora, a pretpostavka je da se radilo o utapanju. Iako je bio odličan plivač, smatra se da ga je u vodi uhvatio grč, a da su tragediji kumovali i veliki valovi. Međutim, točan uzrok tragedije bit će poznat nakon obdukcije. Država BiH u Meksiku nema svoje predstavništvo, pa još nije poznato kada će tijelo biti prevezeno u rodni kraj.

Istodobno, mještani Donje Mravice ostali su u nevjerici nakon tragične vijesti o pogibiji Gajića.

- Posljednjih mjeseci radio je na jednom kruzeru, a u prosincu je trebao doći kući - kroz suze su pričali prijatelji. Oni dodaju da je Gajić jako teško došao do radne dozvole i posla na brodu.

- Radnu dozvolu dobio je na osam mjeseci, pa se ubrzo trebao vratiti u Parnjavor. U listopadu je na brod otišao i njegov rođeni brat Mihajlo, koji ima 25 godina - pričaju prijatelji, dodajući da su braća, pri testiranju za posao, odlično savladala engleski jezik koji nikada nisu učili.

Najbolji na testovima

- Obojica su bili među najboljima na testovima, iako u školi nikad nisu učili engleski. Ovaj jezik su učili uz TV i glazbu, koju su obožavali. Pitanje hoće li Mihajlo moći doći na bratov pokop, a ako i dođe, hoće li nakon toga skrhani roditelji, poslije ovakve tragedije, dopustiti da se ponovno vrati na brod- navode poznanici ističući da je nesretni 23- godišnji Milan važio za vedrog i pozitivnog momka, koji je bio spreman pomoći.

- Prije odlaska na kruzer on je radio kao konobar u kafićima i klubovima, ali je uvijek naglašavao kako želi otići negdje i zaraditi pristojan novac za život. Nažalost, taj san mu se nije ostvario. Rođendan mu je bio 11. rujna pa smo se preko društvenih mreža šalili. Rekao je da stiže do Nove godine i da se tada slavi rođendan. Milan je bio oduševljen otokom Cozumel, na čijim plažama se dogodila tragedija. Ovaj otok nalazi se u Karpiskom moru, istočno od poluotoka Jukatan i veoma je popularno među ljubiteljima ronjenja i podvodnog turizma - zaključuju iz ožalošćene obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije