Zločin iz strasti

Bombom usmrtio bivšu suprugu koja ga je zagrlila kako bi spasila goste

16.09.2016.
u 09:00

Dalibor Gavrić (42) iz Prnjavora je zbog neuzvraćene ljubavi bacio bombu i usmrtio svoju bivšu osamnaest godina mlađu nevjenčanu suprugu Miljanu Malešević zvanu Mila (24). Tada je i sebe teško ranio u predjelu ruku, noga i grudnoga koša. Tragedija se dogodila preksinoć oko 20.40 sati na lokalnoj cesti prnjavorskog Maćina Brda, gdje je Dalibor prethodno došao u njezin unajmljeni kafić “Akapulko”, gdje su se opet posvađali pred desetak gostiju.

- Izišli su vani gdje su se naguravali. On je potom otišao s nekim čovjekom, ali se poslije nekoliko minuta vratio u kafić. Čim je otvorio vrata rekao je da ima bombu u ruci pa je izvukao i na pod bacio osigurač. Svi smo panično skočili. Mila mu je prišla i zagrlila ga te rekla da njih dvoje idu prošetati. Prema svemu sudeći, učinila je to kako bi nas spasila. Dok su oni zagrljeni krenuli niz cestu, mi smo počeli bježati na drugu stranu. Svega desetak metara dalje privukao ju je i bombu pustio na zemlju. Strahovito je odjeknulo, a ona se nakon toga više nije micala, ispričao je vidno uznemireni svjedok. Milina tetka Snježana Jevtić uvjerena je da se ona žrtvovala kako bi spasila ostale goste.

- Dalibor ju je posljednjih nekoliko tjedana konstantno zvao i slao poruke u kojima je prijetio da će ubiti i nju i sebe. Njih dvoje su šest godina bili u nevjenčanoj vezi i imaju 4- godišnjeg sina Andreja. Dalibor je bio strašno ljubomoran i zagorčavao joj je život. To više nije mogla trpjeti i prije dva mjeseca prekinula je svaku vezu s njim.

Inače, on je imao tvrtku Elit, gdje je ona prije šest godina, dakle kao 18-godišnjakinja, počela raditi te su se tu upoznali i zaljubili, kaže kroz suze tetka Snježana, dodajući kako su već poslije nekoliko mjeseci zajedničkog života počeli problemi između njih dvoje, upravo zato, kako tvrdi, što je Dalibor bio bolesno ljubomoran i stalno joj je pravio probleme.

- Branio joj je družiti se s drugim ljudima i uvijek ju je kontrolirao. Ona mi je prije dva mjeseca rekla da to više ne može trpjeti i da će otići od njega. Ja sam je u tome podržala. Potom se preselila u drugi stan i otvorila kafić “Akapulko” gdje je i radila kao konobarica, priča Snježana. Prema njezinim riječima, od rastanka ju je počeo proganjati te porukama prijetiti da će je ubiti, kao i sebe i njezine prijateljice.

- Prije nekoliko dana poslao joj je poruku: “Proći ćeš kao Ksenija Pajčin!” (ubijena pjevačica, nap. a.), a da će on popiti tablete i ubiti se. Nagovarali smo je da sve prijavi policiji, ali ona je tvrdila da Dalibor nema hrabrosti za to, istaknula je Snježana.

Mještani navode kako je Dalibor zbog propale tvrtke ostao dužan mnogim ljudima u Prnjavoru pa je otišao u Beč gdje je radio kako bi vratio dugove. S druge strane, koliko je njima poznato, Mila je u međuvremenu našla novog dečka, s čime se Dalibor, očito, nije mogao pomiriti. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije