Istraga u Bileći

Bivši policajac uhićen zbog ubojstva pri pokušaju otmice

23.09.2016.
u 08:00

Bivši policajac Dragan Šarenac iz Trebinja uhićen je, a policija traga za Miljanom Vujovićem iz Bileće zbog ubojstva Petra Bajčetića (37), vlasnika kafića “NN”, koje se dogodilo u ponedjeljak u Bileći. To je potvrdio načelnik Uprave za organizirani kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić, napominjući kako je riječ o ubojstvu iz koristoljublja. Inspektori CJS Trebinje sumnjaju kako su dugovi, odnosno neraščišćeni računi motiv zločina. - Njih trojica su od ranije poznata policiji. Golf 5 koji je pronađen zapaljen u blizini Trebinja koristili su ubojice, objasnio je Ilić.

Mještani Bileće kažu kako se Bajčetić, osim što je bio vlasnik kafića “NN” u Bileći, bavio i krijumčarenjem. Postoji nekoliko verzija zbog čega je došlo do krvavoga sukoba između njih, a najvjerojatnije je izbio zbog dugova do kojih je došlo prilikom krijumčarenja. - Dvojica osumnjičenih su u ponedjeljak navečer pričekala Bajčetića ispred njegove zgrade u Bileći te ga, kada je izišao iz vozila, pokušala ugurati u svoj automobil. Međutim, s obzirom na to da se opirao, jedan od napadača ispalio je hitac u zrak, a potom drugi Petru u glavu. Preminuo je na putu u KBC u Podgorici. Prema svemu sudeći, radilo se o pokušaju otmice koja je krenula po zlu, navode poznavatelji prilika. Inače, Vujović je 2007. osuđen na osam godina zatvora zbog neuspjelog atentata na Miodraga Kundačinu, bivšeg zapovjednika Jedinice DGS-a u Bileći. Atentat auto-bombom trebao je biti krvna osveta jer su granični policajci tijekom jedne akcija ubili Miljanova brata Radenka. Bio je uhićen i zbog otmice, a Šarenac je bio pritvaran zbog krijumčarenja droge.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije