SRMZAVANJE

“Bijela smrt” ga zatekla iza kuće dok je pijan išao po drva za ogrjev

sava
Foto: agencije
21.12.2013.
u 10:35

Pretpostavlja se da je nesretni čovjek prethodnu noć izišao iza kuće kako bi donio drva

Branislav Tošić (42) iz Gornjih Smrtića kod Prnjavora smrznuo se preksinoć u dvorištu svoje kuće u kojoj je sam živio. “Bijela smrt” zadesila ga je na pravoslavni Dan svetoga Nikole, a jučer ujutro oko 10.40 sati ukočenog ga je pronašao njegov ujak. Pretpostavlja se da je nesretni čovjek prethodnu noć izišao iza kuće kako bi donio drva.

Ispod minusa

Usput je pao i cijelu je noć ostao ležati na hladnoj zemlji.

- Vanjska temperatura danima nije izlazila iz minusa. Po izlasku je bio oskudno obučen, a na otvorenom je ležao između 12 i 16 sati. Radilo se o dobrom čovjeku, ali je sebi bio najveći neprijatelj. U posljednjih nekoliko godina potpuno se odao alkoholu. Iako su mu svi poznanici pokušavali pomoći i urazumiti ga, to jednostavno nije davalo rezultate - navode mještani, uvjereni da je Branislav i kobnu večeri bio pijan te da je alkohol kumovao tragediji.

Sestra pred porodom

- Prije nekoliko godina se razveo od žene, a njihovo dvoje djece ostalo je živjeti s majkom. Roditelji su mu umrli, tako da je sam ostao u toj kući. Vremenom, upao je u tešku depresiju. Nije išao po kafićima, nego je sam ostajao i opijao se. Vjerojatno je tako bilo i to kobno večer. Iz toplog doma izišao je na onu hladnoću. Možda ga je i to dodatno ošamutilo - pričaju mještani. Kažu da Branislav nije imao stalni posao, a izdržavao se od sezonskih radova, ali i od pomoći braće i ujaka.

- Sezonski je radio kod čovjeka koji izdaje šatore za svadbena veselja, proslave, pokope i slično. Bio je vrijedan, ali u ovo doba godine posao obično opadne, tako da u poslednje vrijeme nije radio ništa. Vrijeme je uglavnom provodio sam, a redovno ga je posjećivao ujak i rođaci koji su mu donosili hranu. Svi su ga pokušavali dignuti iz letargije u koju je zapao, ali alkohol je učinio svoje. Inače, ovih dana smo očekivali veselje, a ne tugu. Naime, Branislavova rođena sestra udana je u Sloveniji i očekuje prinovu. Doslovno je pitanje sata kada će se poroditi zbog čega neće ni moći prisustvovati bratovom pokopu - zaključuju iz ožalošćene obitelji Tošić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije