MUP ZHŽ

Bez odobrenja odnio službene dokumente JP Parkovi u Ljubuškom

dokumenti
Foto: ilustracija
14.04.2016.
u 11:49

Osoba s inicijalima T. B. u prostorijama JP Parkovi zatražila je na uvid službene dokumenate koji se odnose na natječaj za mjesto direktora tog poduzeća te se udaljio s istima

Policijska uprava Ljubuški u srijedu je zaprimila prijavu od službene osobe - djelatnika Javnog poduzeća Parkovi o krađi službenih dokumenata.

Kako je priopćeno iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije, istoga dana, oko 12:20 sati, osoba s inicijalima T. B. (52) u prostorijama JP Parkovi zatražila je na uvid službene dokumenate koji se odnose na natječaj za mjesto direktora navedenoga poduzeća, prenosi Fena. 

Djelatnik JP Parkovi predao mu je na uvid službenu dokumentaciju, istu je kopirao te je rekao da mu ih ne može predati bez odobrenja Nadzornog odbora, nakon čega je ušao u ured kako bi se telefonski konzultirao s članovima Nadzornog odbora, što je T. B. iskoristio te se udaljio sa službenim dokumentima bez odobrenja službene osobe JP Parkovi d.o.o.

Policija je o navodima iz prijave izvijestili dežurnog županijskog tužitelja, koji je ocijenio da opisane radnje sadrže obilježja kaznenog djela "oduzimanje tuđe pokretnine" te je naložio poduzimanje radnji u cilju dokumentiranja izvršenog kaznenog djela.

Policijski službenici saslušali su 30-godišnju službenu osobu JP Parkovi d.o.o. u svojstvu svjedoka a potom su pozvali T. B. u službene prostorije gdje je isti, u nazočnosti branitelja, saslušan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti izvršenja kaznenog djela "oduzimanje tuđe pokretnine" i gdje je od istoga, uz izdanu potvrdu, oduzeta navedena dokumentacija.

Nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T. B. (52) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "oduzimanje tuđe pokretnine", navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije