Zavidovići

Bačena bomba na zgradu policije: Utvrđeni elementi terorizma! Formiran je istražni tim

zavidovici
24.11.2015.
u 08:00

Utvrdili smo da u ovom slučaju ima elemenata kaznenog djela terorizma i postupak u ovom slučaju preuzelo je Tužiteljstvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu, potvrđeno je u policiji

U Zavidovićima je noćas bačena eksplozivna naprava na aneks zgrade Policijske stanice. Ozlijeđenih nije bilo, a policija traga za počiniteljem ili više njih.

"Nepoznata osoba bacila je sinoć u 00,50 sati, u Zavidovićima eksplozivnu napravu na krov aneksa zgrade Policijske stanice Zavidovići, u kojem se nalazi lokacija za izdavanje OSOBNIH dokumenata, usljed čega je na objektu nastupila manja materijalna šteta, ali ozlijeđenih nije bilo", priopćio je MUP Zeničko-dobojske županije.

Odmah nakon dojave o izvršenom kaznenom djelu na lice mjesta je izašao policijski komesar Semir Šut, koji je rukovodio svim aktivnostima i policijskim snagama, a na mjestu aktiviranja naprave su započete očevidne radnje, u prisustvu i uz nadzor dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, javlja Fena.

"Avazov" portal doznaje da ovo noćas nije jedini napad jer je i prekjučer na PP Zavidovići bačena bomba koja nije eksplodirala. Policija ju je pronašla jučer oko 16:30.

Utvrdili smo da u ovom slučaju ima elemenata kaznenog djela terorizma i postupak u ovom slučaju preuzelo je Tužiteljstvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu. U dogovoru s Tužiteljstvom BiH, formirali smo mješovite policijske timove i imamo potpunu suglasnost u postupku. Na terenu su naši i pripadnici FUP-a, imamo mješovite policijske timove, koji u potpunosti funkcioniraju i trenutno se završava očevid tako da ćemo s nekim operativnim radnjama nastaviti tijekom dana. O svemu što bude urađeno javnost će biti upoznata u skladu s procedurama Tužiteljstva BiH i policije, rekao je županijski policijski komesar Semir Šut.

Trenutno se pregledavaju snimke s nadzornih kamera koje se nalaze na zgradi policije kako bi se eventualno utvrdilo tko je bacio ručnu bombu

Nakon zaprimanja informacije o bacanju nepoznate eksplozivne naprave u blizini policijske stanice u Zavidovićima, u koordinaciji sa Tužiteljstvom BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) formirala je istražni tim koji je zajedno s policijskim službenicima Federalne uprave policije i MUP-a Zeničko-dobojske županije izvršio očevid na mjestu događaja. Zajednički istražni tim, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, poduzima istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja i utvrđivanja činjenica.

Portal Večernjeg lista BiH redovito će donositi nove, svježe informacije vezane za napad na Policijsku postaju u Zavidovićima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije