sarajevo

Amil Gec preminuo u bolnici, policija traga za ubojicom

hitna pomoć
23.04.2016.
u 13:56

Amil Gec (32) iz Sarajeva, koji je teško ranjen u četvrtak rano ujutro u sarajevskom naselju Buča Potok, preminuo je sinoć u Sveučilišno-kliničkom centru u Sarajevu.

On je, podsjeća “Oslobođenje”, ranjen hicem u glavu dok se nalazio za volanom golfu A3 (E52-O-416).

Odmah nakon obavijesti o pucnjavi, na mjesto događaja su upućeni policija i Hitna pomoć. Gec je prevezen na UKCS, te smješten na Kliniku za neurokirugiju, gdje je noćas u preminuo.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policija je jučer privela M. M. (1988) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinila krivično djelo pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

– O svemu je obavješten dežurni tužitelj, nakon čega je M. M. predana u prostorije Odsjela za zadržavanje uhićenih osoba MUP-a Županije Sarajevo, naveli su iz sarajevske policije.

Inače, još u četvrtak iz policije je priopćeno da se zna identitet osobe koja je pucala i pokušala ubiti Geca, te da se intenzivno traga za njom. Međutim, kako je Gec noćas preminuo, više se ne radi o pokušaju ubojstva, već ubojstvu.

Iz MUP-a Sarajevske županije-a danas je rečeno da osumnjičeni za ovo krivično djelo još nije priveden.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?