Od problema do prilike

Aktovke s dimnim bombama i bojom protiv razbojnika

18.08.2016.
u 08:00

Policija još uvijek traga za četvoricom razbojnika koji su u ponedjeljak oko 10 sati oteli torbu s novcem od zaštitara agencije Flek ispred tržnog centra Bingo u Mostaru. U torbi se nalazio i uređaj za bojenje novčanica u vrijednosti, računa se, između 150.000 i 200.000 KM, a koji je zaštitar aktivirao preko daljinskog. Tako je od problema nastala prilika da u svim takvim slučajevima pljačkaši ostanu “kratkih rukava”.

- Da bi se spriječili ovakvi neželjeni događaji, potrebno je nabaviti torbe, aktovke i spremnike koji onemogućavaju pljačkašima da poslije razbojstva troše plijen - kaže stručnjak za sigurnost Đorđe Stanić, objašnjavajući kako funkcionira taj sustav zaštite.

- Poslije otuđenja novca aktivira se alarm i elektrosignalima u unutrašnjost aktovke ili torbe pušta se dimna bomba koja boji novčanice. Upravo zbog toga pljačkaši ne mogu trošiti plijen, jer su novčanice tako postale bezvrijedni papiri, a na njima se vidi samo serijski broj. Time se boje i ruke, lica... pa je lakše doći do počinitelja. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije