opsežna akcija

Akcija "Zadruga": SIPA pretresa objekte širom BiH

14.02.2018.
u 16:04

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e, provode danas opsežnu akciju kodnog naziva “Zadruga”, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelima pranje novca i zlouporaba službenog položaja, propisanih KZ FBiH.

Aktivnosti se provede po naredbama Županijskog suda Sarajevo u suradnji sa službenicima Porezne uprave FBiH i Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, uz pružanje pomoći policijskih službenika MUP ZDŽ, MUP SŽ, MUP SBŽ i MUP BPŽ, javlja N1. 

Trenutno se pretresaju tri pravne osobe na četiri lokacije na području Viteza, Visokog, Goražda i Sarajeva, s ciljem pronalaska materijalnih tragova i dokaza koji će biti korišteni u kaznenom postupku.

Nakon što budu okončane operativne mjere i radnje na spomenutim lokacijama, predviđeno je da se u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenih izvrši kriminalistička obrada odgovornih osoba. 

Imajući u vidu da su operativne aktivnosti još u tijeku, o detaljima akcije javnost će biti naknadno informirana, priopćeno je iz SIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije