PRETRESI NA 22 lokacije

Akcija "Bjegunac" u Brčkom: Pronađena droga, među osumnjičenima i dva policajca

22.11.2021.
u 10:58

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su izvršili pretrese na 22 lokacije u Bijeljini, Brčkom i Orašju i tom prilikom je pronađeno kilogram i 50 grama marihuane te 100 grama kokaina. 

Akcija kodnog naziva "Bjegunac" je usmjerena protiv više osumnjičenih koji se kao organizirana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH, tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja.

Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH, piše Klix.ba. 

"Tijekom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain", rečeno je iz Policijske uprave Brčko distrikta BiH.

Akciju provode državni službenici Agencije za istrage i zaštitu u suradnji sa policijom Brčko distrikta, a zbog sumnje na kazena djela "Organizirani kriminal" i "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije