Domaćin skupa lidera

Čović uvjeren da će se u Mostaru postići zajednički dogovor

dr. Dragan Čović
VL FOTO
14.05.2012.
u 15:23

Tijekom sastanka u Mostaru se neće razgovarati o rekonstrukciji Vlade FBiH

Lider HDZ BiH Dragan Čović izrazio je danas uvjerenje da će lideri šest najjačih političkih stranaka na sastanku koji će prekosutra biti održan u Mostaru naći zajedničko rješenje za provedbu presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH".

"Nekoliko puta sam rekao da predstavnicima Hrvata u `šestorki` odgovara pristup izravnog i neizravnog izbora, pa čak i asimetričnog rješenja, jer smatram da ni ono nije problem", rekao je Srni Čović, koji je i domaćin predstojećeg skupa šest lidera u Mostaru. On je naglasio da je sastanak u Mostaru prigoda da se postigne dogovor ili "dovoljno jasno utvrde principi da bi se moglo smatrati da je postignut dogovor" koji bi bio realiziran kroz parlamentarne procedure do kraja drugog kvartala i prije odlaska u Bruxelles 27. lipnja na sastanak o provedbi presude "Sejdić i Finci". Čović je rekao da tijekom sastanka u Mostaru neće biti riječi o rekonstrukciji Vlade Federacije BiH, jer će se "šestorka" baviti problemima funkcioniranja izvršne, zakonodavne i pravosudne vlasti na razini BiH.

"U Mostaru je prva točka dnevnog reda presuda Suda u Strasbourgu, a druga je realizacija zaključaka sastanka iz Banje Luke", rekao je predsjednik HDZ-a BiH. Čović je, međutim, napomenuo da bi se rekonstrukcija Vlade FBiH morala završiti odmah, jer će to pitanje izazvati probleme na svim razinama vlasti."

Nezamislivo je tolerirati da neustavna i nelegitimna vlast koja se zasniva na rješenjima OHR-a dalje radi svoj posao. Dalje ćemo imati probleme zbog podjele nadležnosti na županijskoj, entitetskoj razini i u Vijeću ministara BiH", dodao je lider HDZ-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?