Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Čović: Ulazimo u federalnu Vladu do kraja ožujka

Čović je ocijenio da će biti nemoguće funkcioniranje vlasti u BiH bez sudjelovanja dva HDZ-a na razini FBiH.
08. veljače 2012. u 11:07 8 komentara 1 prikaza
covic ljubic
Foto: VL FOTO

HDZ BiH i HDZ 1990 sa pet ministarskih mjesta do kraja ožujka ulaze u Vladu Federacije BiH, izjavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
On je rekao da se legitimni predstavnici Hrvata već neko vrijeme pripremaju za rekonstrukciju federalne Vlade, dodajući da će imenovanjem novog saziva Vijeća ministara BiH biti stvoreni uslovi da se to dogodi.

Iako je stavio do znanja da HDZ neće "bacati klipove u kotače" Vijeću ministara BiH do rekonstrukcije federalne Vlade, Čović je ocijenio da će biti nemoguće funkcioniranje vlasti u BiH bez sudjelovanja dva HDZ-a na razini FBiH.

"Vijeće ministara je koordinator nižih razina vlasti i, naravno, ako nismo zastupljeni na razini federalne vlasti i ako tamo nemamo kadrove koji su dobili podršku Hrvata u BiH onda će to ići vrlo teško i uvjeren sam da ćemo za rekonstrukciju imati podršku svih koji žele da BiH ide naprijed", rekao je Čović za "Nezavisne novine".
On je dodao da Hrvatima, prema Ustavu i Izbornom zakonu, nažalost, pripada samo pet mjesta.

Čović je naveo i da se Hrvatski narodni sabor priprema za izmjenu Izbornog zakona na državnoj razini, na razini FBiH i na razini grada Mostara.

 • Avatar TIGER-CRO
  TIGER-CRO:

  Kad je Čović--govorio da će vjeće Ministara BIH znaći vlast na državnoj razini biti dogovorena do nove godine pojedini mediji su se grohotom smijali i sve to nazivali snom gos.Čovića.ali vrjeme je pokazalo da je Dragan Čović bio potpuno u ... prikaži još! pravu sve se dogovorilo kad je on rekao možda gos.iz SDP.BIH ili SDA nesmiju ići u javnost ali mi Hrvati moramo jer nemamo što ćekati samo tražimo što nam po ustavu i izbornom zakonu pripada a to je da Hrvatski narod predstavlja iskljućivo oni Tj.stranke koje su dobile većinu u ovom slućaju su to dva HDZ-a i šta tu nije jasno HSP I Lijanovićima

 • Avatar TIGER-CRO
  TIGER-CRO:

  08.02.2012. u 11:19h cinbenik je napisao/la: Nitko HDZeu nije ni sporio da bude u Federalno vladi,nego je HDZe ,svojim negiranjem Hrvatstva\" Lijanovicu i HSPeu,sam sebe iskljucio iz vlasti misleci da ce tako kazniti \"neHrvate\" i da ce citav svijet dati ... prikaži još! podrsku upravo HDZu zbog broja glasova..............ali se to nije dogodilo,ustvari dogodilo se suprotno pa je tek poslije HDZe shvatio da ustvari oni neigraju po pravilima koja su sami potpisali i da se dugo cekalo da ih svijet uvjeri u to.Rezultati takvog ponasanja su porazavajuci jer je Hrvata sve manje u Bosni,a zbog politike neuspostave vlasti koja direktno slabi institucije Federacije i BiH i potice iseljaj naroda,a tako i Hrvata...............pa se mnogi cude zasto to Hrvati rade protiv samih sebe sto bi moglo potvrditi tvrdnje da je politika HDZea podredjena samo jednoj regiji................... O -ćemu ti prićaš ako ti misliš da si možda na pravoj strani tako ja mislim da se Hrvati moraju predstavljati adekvatno i jednakopravno sa druga dva NARODA to su dva HDZ kad ćeš to prihvatit to će ti biti bolje-----to su rekli biraći Hrvati u 90% šta ti nije jasno

 • cinbenik:

  Nitko HDZeu nije ni sporio da bude u Federalno vladi,nego je HDZe ,svojim negiranjem Hrvatstva\" Lijanovicu i HSPeu,sam sebe iskljucio iz vlasti misleci da ce tako kazniti \"neHrvate\" i da ce citav svijet dati podrsku upravo HDZu zbog broja glasova..............ali ... prikaži još! se to nije dogodilo,ustvari dogodilo se suprotno pa je tek poslije HDZe shvatio da ustvari oni neigraju po pravilima koja su sami potpisali i da se dugo cekalo da ih svijet uvjeri u to.Rezultati takvog ponasanja su porazavajuci jer je Hrvata sve manje u Bosni,a zbog politike neuspostave vlasti koja direktno slabi institucije Federacije i BiH i potice iseljaj naroda,a tako i Hrvata...............pa se mnogi cude zasto to Hrvati rade protiv samih sebe sto bi moglo potvrditi tvrdnje da je politika HDZea podredjena samo jednoj regiji...................