SABOR

Čović ostaje na čelu HDZ BiH, u stranci slijedi podmlađivanje

covic
VL FOTO
10.05.2011.
u 10:22

U deklaraciji se očekuje ponavljanje zahtjeva za ustrojem većinske hrvatske federalne jedinice i osuda nelegalne vlasti u FBiH

Jedanaesti Sabor HDZ-a BiH održava se u petak u Mostaru na kojemu će se izabrati novo stranačko vodstvo, ali i donijeti nove Programska deklaracija za predstojeće razdoblje. Jedino je izvjesno da će na čelu stranke ostati Dragan Čović koji HDZ BiH vodi od 2005. godine budući se do sada nitko nije prijavio kao protukandidat. To nije niti realno budući Čović ima golemi utjecaj unutar ove stranke i prvi je u povijesti koji je uspio šest godina ostati na njezinu čelu. Aktualnog predsjednika HDZ-a je predložilo Predsjedništvo stranke kao i sve županijske, regionalne i općinske organizacije za treći stranački mandat na čelu HDZ-a BiH.

Zanimljivo je kako ova stranka održava XI. Sabor što najbolje svjedoči o turbulentnosti na hrvatskoj političkoj sceni gdje ova stranka dominira punih dvadeset godina. Zanimljiv je i trenutak u kojemu se održava stranačka konvencija. Naime, HDZ BiH je zajedno s drugom najsnažnijom hrvatskom strankom HDZ-om 1990. nasilno isključen iz vlasti iako su zajedno osvojile oko 90 posto potpre hrvatskog biračkog tijela.

To je provedeno uz arbitriranje visokog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka koji je vlast koju je osporilo Središnje izborno povjerenstvo, proglasilo zakonitom. Kako je najavljivao Čović unutar stranke se očekuje rekonstrukcija s podmlađivanjem kadrova što do sada nije bilo slučaj. Na Saboru će se usvojiti i nova Programska deklaracija od koje se očekuje da ponudi i odgovore oko aktualne ‘vlasti’ kao i uspostave Vijeća ministara BiH. Očekuje se da se u deklaraciji ponove zahtjevi oko preustroja BiH u više federalnih jedinica umjesto dva entiteta

Ključne riječi

Komentara 5

BR
Bralo
12:44 10.05.2011.

Ne da stolice ovaj bivsi Jugosloven ni mrtav, jadna je ta stranka sa doticnim likom.

BO
Bogodol
13:15 10.05.2011.

Čoviću treba poželjeti puno sreće upornosti i zdravlja kako bi u ovim teškim trenutcima uspio se izboriti za ravnopravnost Hrvata. Mnogi mu ističu da je bio u Ujdiju, slučajno sam bio u Mostaru kada je u hotelu Neretva UJDI organizirao mirenje Srba i Albanaca sa Kosova (tada sam bio na službenom putu u Mostaru, imao sam neki posao u Aluminiju), inače živim kod Sl. Broda i tada na sastanku je dominirao Žarko Puhovski, neki Sekulić iz Beograda, Rebac iz Mostara sa kojim su me upoznali moji prijatelji iz Glinice (inače Muslimani), a ja i jedan moj kolega smo se ubacili kao lažni novinari u dvoranu.Puna podrška HDZ jer jedino se prava Hrvatska osjeti svojim ozračjem diljem Herceg-Bosne, živjeli i svako Vam dobro.

CI
cinbenik
19:23 10.05.2011.

Neka lopov ostane na celu izdajnickolopovske stranke,samo neka se nezanosi da prestavlja Hrvate u BiH.Prestavlja hrvate HDZea BiH,a o toj stranci sve je receno umjesto da ga je sramota, on se zanosi da prestavlja stranku pravih vrijednosti ,a na obljednice nepozivaju osnivace te iste stranke i HVOa.Zasto,vjerovatno kazu za njih da su lopovi i izdajnici tako ce proci i on.Nadati se da je zadnji presednik HDZea i da ce otici u povjest.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?