USTAVNE PROMJENE

Čović: Novi opći izbori u BiH će biti za dvije godine

covic
Stojan Lasic/VLM/PIXSELL
04.10.2010.
u 08:05

Predsjednik HDZ-a BiH je poručio kako je Željko Komšić trebao biti bošnjački član Predsjedništva BiH

Komentirajući prve preliminarne rezultate izbora za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, prema kojima uvjerljivo vodi kandidat SDP-a Željko Komšić, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako mu je "žao što bošnjački narod nije prepoznao poruku hrvatskog naroda i što je dopustio sebi da brutalnom većinom bira hrvatskog člana Predsjedništva BiH".

- Time se ne gradi BiH i time se ne gradi povjerenje između bošnjačkog i hrvatskog naroda. Time se samo šteti i BiH i bošnjačkom narodu -  poručio je Čović iz izbornog stožeru svoje stranke u Mostaru, te se zapitao "ima li smisla ovako organizirana BiH i što ćemo imati iduće četiri godine ako će ponovno brojniji narod odlučivati i o kadroviranju u ime hrvatskog naroda i donošenju svih drugih odluka?".
- Ako gospodin Komšić ima već evidentnu potporu bošnjačkog naroda, onda je evidentno trebao biti bošnjački član Predsjedništva. Mi bi to jasno podržali - kazao je Čović, te dodao da je zadovoljan izbornim rezultatom koji je postigla Borjana Krišto, te da nije izgubila od Komšića.

- On je nije pobijedio, jer ako uzmete hrvatsko glasačko tijelo, Krišto će dobiti približno dvije trećine hrvatskih glasova. Krišto nije izgubila od Komšića. To je borba potpuno nesimetričnim oružjem. Jednostavno niste na istoj političkoj sceni i ne borite se istim oružjem - ocijenio je predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je rekao kako očekuje otvaranje procesa ustavnih promjena odmah nakon formiranja nove vlasti, te kako se nada da će novi izbori biti organizirani u BiH odmah nakon usvajanja ustavnih promjena. Predsjednik HDZ-a BiH predviđa kako bi se to trebalo dogoditi za dvije godine.

Ključne riječi

Komentara 2

07
0720
19:58 04.10.2010.

Hrvati u B i H osvesti te se vec jednom,udruzite se sa Srbima,dobijte svoju republiku i oboje se resimo balija za sva vremena

MI
mitar
12:39 04.10.2010.

Otkuda ovome pravo da govori u ime hrvatskoga narpda kada i nije Hrvat,a sto se tice g-dina Komsica Hrvati kukaju kako su im ko biva drugi izabrali njihovoga predstavnika.Isto to oni rade kada glasaju za parlament druge drzave.Suma summarum sami ste si krivi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?