Sastanak

Čović: BiH može opstati samo kao dogovor tri naroda

Dragan Covic
VL FOTO
11.10.2011.
u 11:57

Veleposlanica Knotz naglasila je kako SR Njemačka želi biti partnerica BiH na njezinom putu u EU i NATO

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je u Mostaru s veleposlanicom Njemačke u BiH Ulrike Marijom Knotz. Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini te mogućnosti deblokiranja njezina europskog puta, priopćeno je iz HDZ-a BiH. Čović je informirao veleposlanicu Knotz o međustranačkim razgovorima vezanim uz pitanja koja BiH mora ispuniti na europskom putu, kao i potrebi konačnog završetka procesa uspostave vlasti na svim razinama.

Čović je naglasio kako legitimni politički predstavnici Hrvata u BiH zastupaju koncept legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda i u procesu slaganja vlasti u BiH. “Legitimni hrvatski predstavnici stoje čvrsto na stajalištu da se BiH može razvijati, funkcionirati, u konačnici i opstati samo kao dogovor tri njena konstitutivna naroda”, istaknuo je predsjednik HDZ BiH te dodao kako se hrvatskom narodu u BiH mora osigurati stvarna ustavnopravna jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda, a izmjenama Ustava i Izbornog zakona Hrvatima u BiH će se stvoriti uvjeti za izbor njihovih legitimnih predstavnika u svim tijelima i na svim razinama vlasti u BiH.

Veleposlanica Knotz naglasila je kako SR Njemačka želi biti partnerica BiH na njezinom putu u EU i NATO, te kako se nada da će doći do pozitivnih pomaka koji se tiču napretka BiH. Naglasila je kako je namjera EU da sljedećih nekoliko mjeseci bude razdoblje intenzivnog rada i dogovora koji su potrebni za nastavak procesa vezanih uz integracije u Europsku uniju, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću HDZ BiH.

Također, Dragan Čović razgovarao je s veleposlanikom Kraljevine Španjolske u Bosni i Hercegovini Alejandrom Alvargonzalezom San Martinom. Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH, s posebnim osvrtom na položaj hrvatskog naroda i daljnji razvoj ideje dijaloga i postizanja konsenzusa u BiH. Čović je informirao veleposlanika Alvargonzaleza San Martina o stanju u BiH te predstojećim aktivnostima HDZ-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?