rezultatska kriza

Čiliću prijeti ispadanje iz 30 najboljih na svijetu

'Croatian tennis player Marin Cilic walks out of the court after loosing against his Japanese opponent Kei Nishikori, after their first round match at the ATP Chennai Open 2011, in Chennai on January
'DIBYANGSHU SARKAR'
05.01.2011.
u 15:57

Godina je nova, no rezultatska kriza Marina Čilića stara je stvar.

Novi je udarac doživio na turniru u Madrasu (Chennai), na kojem je prethodne dvije godine odlazio do kraja. Ne govorimo o Japancu Nishikoriju, koji je jedan do igrača koji će obilježiti ovu sezonu, već o traženju igre posljednjih nekoliko mjeseci.

A brojke govore da je Marin na zadnjih deset turnira izborio šest pobjeda, niti na jednom nije prošao dvije prepreke. A najbolje rangirani igrač kojeg je u tom razdoblju pobijedio je Brazilac Belluci (27.), početkom listopada u Pekingu. Premalo za igrača koji po talentu pripada među 10 najboljih na svijetu.

Marin, trenutačno 14. na listi, za dva tjedna brani najveći rezultat sezone, polufinale Australian Opena (720 bodova). Ne uđe li za desetak dana u formu, mogao bi izletjeti iz društva 30 najboljih te prepustiti poziciju najboljeg hrvatskog tenisača Ivanu Ljubičiću.

Marin kaže da nema razloga za brigu, voljeli bismo kad bi tako i bilo. Melbourne će donijeti sve odgovore.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije