NEMA MIRA

Čile se ponovo trese, ovaj put 6,8 stupnjeva po Rihteru

Čile geofizika
University of Hawaii, University of Ohio
12.02.2011.
u 10:46

Eksperti i seizmolozi poručuju da se podrhtavanje tla može očekivati i do pet godina nakon velikog prošlogodišnjeg potresa u kojemu je poginulo više od 700 ljudi

Potres jačine 6,8 stupnjeva Rihterove ljestvice pogodio je Čile gotovo isto područje kao i prošlogodišnji magnitude 8,8 stupnjeva. Epicentar mu je bio oko 45 kilometara od grada Concepciona. Prema posljednjim podacima potres nije prouzročio štetu, ozlijeđenih nema. Nije uzrokovao ni tsunami, no stanovnici obalnoga područja zbog straha su se povukli u unutrašnjost.

Eksperti i seizmolozi poručuju da se podrhtavanje tla može očekivati i do pet godina nakon velikog prošlogodišnjeg potresa u kojemu je poginulo više od 700 ljudi.

Jedan od dosad najsnažnijih potresa, magnitude 8,8 stupnjeva, rušio je kuće, mostove i ceste u središnjem dijelu Čilea i izazvao upozorenje na tsunami diljem Pacifika.

Uzbunu od tsunamija tako je proglasilo gotovo 50 država tog područja, od ruskog poluotoka Kamčatke do Australije i Kalifornije. Šteta koju je u Čileu uzrokovao katastrofalan potres je 30 milijarda dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?