BRAĆA BUHOVAC

Četverostruki pokušaj ubojstva nakon bratske oko branja šipaka

zdenko
VL FOTO
12.11.2011.
u 11:50

Zdenku Buhovcu je određen jednomjesečni pritvor, a otkriven je i razlog obračuna

Zdenko Buhovac (52), bivši policajac iz Jasenice kod Mostara, završio je u jednomjesečnom pritvoru zbog četverostrukog pokušaja ubojstva, i to sve zbog šipaka. Naime, za razliku od ranijih slučajeva čestih međusobnih svađa i prema policijskom zapisniku, on se žestoko sukobio s dvojicom braće zbog branja i posjeda šipaka u Gornjoj Jasenici, u naselju Urbano, pa je nakon toga pozvana policija. Do njihova dolaska, imao je vidnu ozljedu na glavi od udara metalne šipke, a prethodno su se potezali i noževi.

Kad su mu rekli da pođe s njima, od ophodnje je tražio da se presvuče. Jedan policajac je ostao vani, a drugi pošao za njim. Čim je policajac zakoračio na prag kuće pri izlasku, zaključao je vrata i odbio izaći. Dok su oni nogama razvaljivali ulaz, osumnjičeni se latio automatske puške s tri spremnika i dvije bombe pa kroz provaljena vrata počeo rafalati po policajcima, od kojih je jedan spasio živu glavu samo što se slegao pri bijegu, a na što ukazuju oštećenja na zidu kuće.

Po braći

Kada već nije mogao njih, istrčao je u dvorište i cijev puške okrenuo je prema braći koja su stajala na kapiji i obojicu ih ranio pa pobjegao u brda. Jedan metak je teško pogodio brata Marinka u trbuh, a drugi metak brata Darija u desnu natkoljenicu. Drugog brata je i okrznuo po vratu. Tek ujutro, 17 sati kasnije, uhvaćen je u Slipčićima.

Određen pritvor

U prijedlogu za određivanje pritvora Županijskoga tužiteljstva Mostar stoji, uz ostalo, da bi zbog načina izvršenja kaznenih djela i da zbog ranije osuđivanosti Z. Buhovca ponovno postojala opasnost remećenja javnoga reda i mira, kao i opasnost da se kazneno djelo nastavi. S druge strane, Vikica Andrić, odvjetnica osumnjičenog Buhovca, usprotivila se određivanju pritvora, ističući da mu je oduzeto oružje koje je tom prilikom imao i da ne postoji opasnost da se takvo što ponovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije