SIRIJSKA KRIZA

Čelnik predstavničkog doma Kongresa odbio susret s Rusima

john boehner
Reuters/PIXSELL
05.09.2013.
u 15:49

Rusija unatoč odbijenici i dalje namjerava poslati delegaciju idući tjedan kako bi američke zakonodavce nagovorila da odbace plan vojne intervencije u Siriji

John Boehner, republikanac i predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa, odbio je zahtjev ruskih diplomata za susretom i raspravi o sirijskoj krizi, prenosi CNN. Glasnogovornik ruskog veleposlanstva u Washingtonu rekao je kako su diplomati poslali službeni zahtjev čelnicima Kongresa da se susretnu na Capitol Hillu.

Rusija unatoč odbijenici i dalje namjerava poslati delegaciju idući tjedan kako bi američke zakonodavce nagovorila da odbace plan vojne intervencije u Siriji. Još se odlučuje tko će biti u delegaciji.

Američki predsjednik Barack Obama za plan vojne akcije na Siriju dobio je potporu lidera Demokratske i Republikanske stranke u Kongresu. Rusija, saveznik sadašnjeg sirijskog režima s Basharom al-Assadom na čelu, protivi se intervenciji.

>> Lideri EU: Vojna intervencija nije pravo rješenje za Siriju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?