Premijer liga BiH

Čelik najneugodnije, Borac najugodnije iznenađenje

Utakmica
21.08.2013.
u 10:08

Pokazalo se, a to svakako nije prvi put, kako nespremni igrači više odmažu nego što pomažu momčadima za koje nastupaju

Nakon odigrana četiri kola nogometne Premijer lige BiH mogu se izvući brojni zaključci, pa i prognoze što bi se moglo događati u nastavku prvenstva. Željezničar je vodeći, u pratnji su očekivano Olimpic, Široki, Radnik... Borac, Zrinjski, Sarajevo, Velež i Slavija također su blizu.

U Zenici ključa

Ipak, malo u kojem od ovih klubova potpuno su zadovoljni, osim možda u Radniku, koji nakon četiri kola ima dvije pobjede i dva neodlučena rezultata. Sarajevo se nakon teško primljenog poraza na Koševu protiv Širokog vratilo “u normalu” pobjedom u Trebinju. U Zenici ključa. Uoči početka prvenstva iz Čelika i “okolice” stizale su najave o pohodu na naslov prvaka, govorilo se kako momčad nikad nije bila jača... No, na tri domaća susreta Zeničani su izvukli samo tri boda, četvrti uzeli na gostovanju kod novaka Mladosti. Čelik igra loše, pa s Bilina polja već stižu najave o smjeni trenera Vlade Jagodića. Nisu u klubu zadovoljni ni igračima, od kojih je dio njih ljetos lutao Europom u potrazi za novim klubom, a onda se pokunjeni vratili i nespremni počeli prvenstvo (Lakičević, Barać, Mešanović, Kajkut...).

A slijedi teško gostovanje na Koševu. Izgubi li Čelik, bura na Bilinu polju pretvorit će se u tsunami. Tsunami je već zavladao u Zvijezdi, koja u četiri utakmice nije osvojila ni bod, zabila je tek pogodak...

Trener Vladimir Gaćinović ponudio je upravi mandat na raspolaganje. Široki Brijeg na utakmici protiv Rudara na Pecari trebao je obaviti “formalnost”, uzeti tri boda i preuzeti vodstvo. Vraga! Rudar je dva puta vodio, zabio je tri pogotka i zasluženo pokupio bod. Širokobriježanima ostaje neuspjeh liječiti negdje u gostima. Leotar nakon četiri kola ima samo bod. Za mnoge očekivano, jer Trebinjci su pripreme počeli jako kasno, s puno golobradih nogometaša.

Godinu dana bez uprave

Klub je u rasulu, trebinjski profesionalci blagajnika ne samo što ne viđaju, nego su uvjereni da je ta osoba plod mašte. Jer, gotovo godinu dana Leotar uopće nema upravu. I Borac je ljetos ostao bez desetak igrača, klub je u dugovima i drugim problemima... Mnogi kažu kako je sreća Banjalučana što imaju trenera Dragana Jovića, koji je ne samo od “otpadaka” napravio solidnu momčad, nego vide Borca i kao kandidata za naslov! Pogotovo su to uvjereni oni koji su gledali susret Borac – Željezničar, jedan od najboljih u dosadašnjem tijeku sezone. U Olimpicu je mir, mada momčad ne igra sjajno, s osam bodova drži drugo mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije