Livno

Čelan: Krajnje je vrijeme da svoje stavove i ciljeve usuglasimo

obljetnica
Željka Mihaljević
24.04.2012.
u 10:06

Svečana sjednica Općinskog vijeća
Bili su nazočni dužnosnici vojne i civilne vlasti

Obilježavanje dana obrane Livna okončano je jučer svečanom sjednicom Općinskoga vijeća Livno koja je počela minutom šutnje za sve poginule u obrani livanjskog kraja.

Toj svečanosti nazočili su visoki dužnosnici vojne i civilne vlasti, među kojima i zamjenica ministra obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, zastupnici iz Livna i Hercegbosanske županije u državnom i federalnom Parlamentu, predstavnici županijske i crkvene vlasti, te Ivan Vukadin, načelnik susjednog Tomislavgrada.

Hrabri branitelji

Svojom nazočnošću svečanosti su dali doprinos i generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša, te gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Među inim gostima i uzvanicima bio je i livanjskim braniteljima zasigurno najdraži gost Osječanin Mario Nađ, koji je kao sedamnaestogodišnji mladić, uništivši jedan tenk i transporter 23. travnja 1992. godine u Donjim Rujanima odigrao veliku ulogu u zaustavljanju neprijatelja i obrani livanjskoga kraja.

Predsjedatelj Općinskoga vijeća Nijaz Golub je, obraćajući se nazočnima, istaknuo kako je ponosan na 20 godina slobode te dodao:

Definirajmo ciljeve

- Danas bih, nakon 20 godina, poručio da svoju djecu učimo istini i dobroti. Važno ih je naučiti da budu ljudi, da znaju da u ratu nije važno izabrati stranu, nego je važnije izabrati sebe. Izabrati sebe, prije 20 godina a i danas, značilo je biti ili ne biti čovjek.

I jedno i drugo ima svoju cijenu, a svaka se cijena plaća. Doduše neka odmah, a neka kasnije. Varaju se oni koji misle da ostane neplaćenih računa.“
Načelnik općine Livno Luka Čelan je, među ostalim, istaknuo da za ono što nismo uradili ne možemo uvijek tražiti krivce drugdje, te dodao: - Krajnje je vrijeme da usuglasimo svoje stavove, da definiramo zajedničke ciljeve, jer u protivnom naša borba i naša žrtva postaju upitni. Jasno je da je pred nama još puno toga što trebamo uraditi i uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama ostvariti naša nastojanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?