VANDALIZAM

Čekićem po grobu čovjeka koji je umro prije 30 god.

groblje
Srećko Stipović
05.05.2011.
u 09:55

Mira Kovač, kći pokojnog Milke, ostala je zatečena kad su joj prijatelji dojavili o oštećenju groba

Da ljudska bezdušnost nema granica, pokazalo se i jučer ujutro na viteškom katoličkom groblju Nebašce. - Nepoznat vandal ili vandali jučer ujutro razbili su mramornu ogradu nadgrobnog spomenika Milke Kovača iz Starog Viteza koji je umro prije trideset godina, potvrdili su u Ministarstvu unutarnjih poslova Srednjobosanske županije. Njegova kći Mira ostala je zatečena vandalizmom na groblju Nebašce jer ni jedan drugi spomenik u groblju nije oštećen.

Stukao mramor

-Vijest da je nadgrobni spomenik moga oca razbijen, i to najvjerojatnije velikim čekićem, javio mi je Vlado Matković koji je radio s mojim pokojnim ocem u Principu. Kada sam došla

imala sam što vidjeti. Dijelovi od mramorne ograde razabacani su posvuda, a najvjerojatnije

da je razbijena teškim čekićem jer sumnjam da bi se običnim alatkama mramor mogao tako razbijati - kaže razočarano kći Mira. Policija se dala u potragu za vandalom koji je najvjerojatnije snažnije tjelesne građe, barem sudeći prema silini udaraca kojim se obrušio na grob, kao i za njegovim motivom počinjenja kaznenih djela narušavanja mira pokojnika i oštećenja tuđe stvari.

Zasmetala i ograda

- Dolazila je i policija na očevid, obišli smo cijelo groblje, ali ni jedan drugi spomenik nije oštećen. Ne znam zašto, kome treba da to čini čovjeku koji je umro prije 30 godina - govori Mira Kovač. Zanimljivo je napomenuti da je nadgrobni spomenik običan i da nije imao nikakvih vazna od bakra ili mesinga. Očito vandalima ili jednom vandalu zasmetala je čak i mramorna ograda. Istraga o ovom nemilom događaju tvrde u policiji je u tijeku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije