Projekti

Castiglione želi još bolju suradnju Abruzza i Mostara

Alfredo
21.09.2012.
u 09:33

Castiglione je glavni “krivac” za pokretanje suradnje Mostara i regije Abruzzo, a za svoj rad je dobio i priznanja

I dok brojni problemi u Mostaru čekaju na rješenje, iz talijanske regije Abruzzo stižu najave i inicijative za nove zajedničke projekte. Pokretanje zračne linije Pescara - Mostar pokazalo se kao izuzetno uspješan projekt, pa su talijanski partneri jako zainteresirani za nastavak suradnje s Mostarom. Glavni pokretač cijele priče je svakako zamjenik predsjednika talijanske regije Abruzzo Alfredo Castiglione.

Posjet Mostaru

On je već nekoliko puta posjetio Mostar, a svaki put bi u njegovoj bili vodeći gospodarstvenici ove talijanske regije koji su spremni surađivati s kolegama u Hercegovini. Koliko je uspješna aktivnosti Castiglionea u stvaranju koridora suradnje Mostara i Abruzza govori i podatak kako je za ove napore nekoliko puta nagrađivan, između ostaloga, i na manifestaciji Večernjakov pečat. - Ne samo da je Castiglione dolazio u Mostar nego je i u Italiji otvarao vrata našim poduzetnicima. Tako su izaslanstva iz Mostara nekoliko puta posjetila Pescaru i regiju Abruzzo, sudjelovali na važnim forumima i gospodarskim manifestacijama, te dogovarali konkretne poslove i projekte. Nadamo se kako će suradnja u budućnosti biti nastavljena, ali i proširena - rekli su nam naši sugovornici koji su aktivni dio procesa suradnje Mostar i regije Abruzzo. Svi oni ističu kako je uloga Castiglionea u ovoj priči ogromna, te kako je upravo on osoba koja je zaslužna za pozitivne pomake na ovom polju.

Ponuda za Zračnu luku

- Talijanski partneri ponovno najavljuju kako su zainteresirani za veću suradnju kada je u pitanju Zračna luka Mostar. Nudi se čak i njihovo preuzimanje Zračne luke. Oni za ovaj projekt planiraju velika ulaganja, širenje kapaciteta, nove terminale, piste i još mnogo toga. Ostalo je samo još da odgovor na dostavljeno pismo namjere dostave mostarske gradske vlasti - ističu naši sugovornici. Doznajemo kako bi Castiglione uskoro mogao ponovno posjetiti Hercegovinu, a razlog dolaska je novo jačanje suradnje s regijom Abruzzo, te pokretanje novih projekata i suradnja dvije strane. Naši sugovornici ističu kako će javnost o tome uskoro biti informirana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?