MOSTAR

Čarolija Radine pjesme

rade
Stojan Lasić
04.06.2011.
u 13:44

Koncert Rade Šerbedžije u prepunom Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače oduševio sve nazočne

Svoj prvi koncert u Mostaru Rade Šerbefžija počeo je hitom “Imam pjesmu za tebe”, ali je zaboravio prvi stih, a onda se odmah sjetio nezaboravnih stihova Zlatana Arslanagića, bivšeg šefe “Crvene jabuke”, autora uspješnice ovog uspješnog glumca i sve uspješnijeg glazbenika.

Mala trema

- Imam malu tremu, a obično je nemam, rekao je Rade i sišao među razdraganu publiku u prepunoj Kosači, a zatim je zapjevao sebi omiljenu makedonsku “Eleno”, te pjesmu “Kad mi pišeš, mila mati”, koju je obogatio recitirajući Jesenjinovo “Pismo majci”.

- Bio sam u Mostaru lani na Danima filma Mostar 2010., na kojem je prikazan i film “72 dana” moga sina Danila, koji večeras nastupa u mom novom bendu kojeg za sada zovem Bezimeni.

Ponovo se zahvaljujem Mostarcima na prošlogodišnjoj nagradi za životno djelo - kazao je Šerbedžija, otpjevavši potom nekoliko skladbi s albuma “Ponaked dolazim, ponekad odlazim”, za koji je s Miroslavom Tadićem osvojio ovogodišnji Porin.

Svoje glazbeno poimanje Krležine pjesme “Gumbelium roža” posvetio je Saboru, zapjevao je i temu iz kultnog filma “Skupljači perja”, a potom i pjesmu posvećenu Bekimu Fehmiju, kako reče, najboljem glumcu sa širih prostora. Na sceni je popio pokoju kapljicu Hercegovina vina i - razbio čašu.

Oduševljenoj publici posebno se dojmila Radina skladba posvećena Mostarki Aidi, koju je upoznao u Amsterdamu.

Šlag na kraju

- Mostar je svakako najopjevaniji grad, ali moj grad je Zagreb - kazao je i otpjevao nešto iz repertoara Drageca s citrom i raznježio Mostarke sa svojom interpretacijom Arsenove šansone “Tvoje nježne godine”, Nakon mađarske tugaljive “Tužne nedjelje” ispričao je priču “Do posljednjeg daha” o svom prijatelju Kašimu iz Vinkovaca, pjevao o Balašaviću, danima u Ljubljani, Londonu, Los Angelesu...

Uslijedio je bis i šlag na kraju - kultna Radina recitacija Dedićeve “Ne daj se Ines” uz ovacije prepune Kosače. Dojmiljivu scenu osmislio je Damir Ramljak Tigar i Pro Stage. Željko Kozina, autor teksta pjesme “Hercegovina u srcu”, vlasnik Croatia studija, organizatora Radina koncerta u Kosači, bio je vidno zadovoljan što je Mostaru i Hercegovini podario još jedan nezaboravan glazbeni doživljaj.

Druženje Šerbedžije, Danila, sponzora i novinara nastavilo se u mostarskom restoranu Romanca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?