PROPAST

Carinskoj upravi u Mostaru prijeti bankrot zbog lošeg rada uprave

carina
arhiva vl
16.10.2010.
u 10:59

Glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH Ratko Kovačević, nakon provjere službene statistike o prometu koji ostvaruje carinska ispostava u Mostaru, demantira iznesene tvrdnje o bankrotu.

Nesposobnost i nerad uprave razlog su zbog kojeg je proteklih nekoliko mjeseci veliki broj špediterskih kuća napustio ispostavu carinske uprave u Mostaru kojoj, prema tvrdnjama naših sugovornika, prijeti zatvaranje.

Carinarnica zjapi prazna

Kamioni na parkiralište mostarske carinarnice tijekom radnog tjedna sve rjeđe dolaze, a špediterske kuće zbog katastrofalnog rada uprave bježe u druge carinske ispostave, gdje je usluga puno bolja i ekspeditivnija. Opseg posla, tvrdi naš izvor, gotovo je prepolovljen u odnosu na prije dvije do tri godine, s tendencijom daljnjeg pada. Da nije Aluminija Mostar i još nekoliko većih poduzeća s prostora mostarske regije, carinske službe u ovoj carinskoj ispostavi ne bi imale što raditi, ističu naši sugovornici, koji krivnju za pad poslovanja usmjeravaju prema šefu Regionalnog carinskog centra Senadu Mariću. Tvrde da sa špediterima gradi vrlo loš odnos, optužuju ga za inertnost i nestručnost. Odgovarajući na prozivke u kratkoj izjavi za naš list prozvani Senad Marić samo nas je uputio na Upravu za neizravno oporezivanje u Banjoj Luci koji je, kako je dodao, jedini ovlašten davati izjave za medije. “Znate kako se to radi i za sve pitate njih”, objasnio nam je Senad Marić.

Smanjena naplata carina

Glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH Ratko Kovačević, nakon provjere službene statistike o prometu koji ostvaruje carinska ispostava u Mostaru, demantira iznesene tvrdnje o bankrotu.

Sudeći prema podacima koje smo dobili iz Uprave za neizravno oporezivanje, ipak nije u pravu jer Carinska ispostava Mostar koja pokriva golemo tržište ima manji promet od, primjerice, Carinske uprave u Grudama. Carinska ispostava u Mostaru obradila je 19.525 carinskih rješenja, dok su primjerice kolege u Grudama obradile 21.338 rješenja. Kad se uzme u obzira veličina područja i broj tvrtki koje obrađuje carinska ispostava u Mostaru, tvrde naši sugovornici, onda su rezultati uistinu poražavajući.

Komentara 2

HM
HV MOSTAR
19:27 16.10.2010.

članak nije loš, samo malo se raspitajte kako senad marić rastjeruje uvoznike, ko ima povlašteni tretman od špeditera kod Senada Marića,kako Čaušević bodri svoga Senada i na aerodromu postavlja za šefa čovjeka koji ne zna pričati ni svoj jezik, a zapostavljaju ženu koja priča aktivno dva svjetska jezika......, sto o ovome misle Hrvati u upravi niko ne zna jer se ni ne oglašavaju. gosp.Jurilj, dobićete u narednih par dana konkretne podatke i gdje da trazite sve ono sto je dovelo do ovoga stanja.......

DU
Deleted user
17:57 17.10.2010.

Jedna drzava, pet granicnih uprava. Upravlja se iz Bosne, iz Hercegovine, Hrvatske, Srbije, republike srpske. Nije ni cudo da sve ode pod stecaj. Lopov do lopova, kradu svoje jer misle da je to tudje. Otimaju od svojih jer misle da otimlju sebi. Lopov do lopva od Beograda, Zagreba Sarajeva Mostara, B.luke...... Pih...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?