Radovi

Čapljina za blagdane dobila ljepoticu i nove stanare

Gradnja
19.12.2012.
u 10:27

Radovi na uređenju prilaznih cesta novoj stambeno-poslovnoj zgradi ubrzano se privode kraju

Ubrzano se kraju privode radovi na uređenju partera i prilaznih cesta novoj stambeno-poslovnoj zgradi u središtu Čapljine. Nova zgrada dužine čak 44 m uklapa se u još sedamdesetih godina prošloga stoljeća zacrtane urbanističke standarde Čapljine. Novina je samo boja pročelja koji su ofarbani modernijim tonovima. Investitor novog stambeno poslovnog objekta je tvrtka D.D. Graditeljstvo d. o. o. iz Čapljine. Na radilištu smo zatekli radnike “Putova“ Grude koji su postavljali novi asfaltni sloj na prilaznoj ulici nasuprot Robne kuće “Čapljinka“ i “Graditeljstva Matić“ iz Čapljine izvođača radova ‘zabavljene’ oko uređenja hortikulturnih sadržaja. - Postavljamo završni, asfaltni sloj debljine šest centimetara, a površina je oko 1300 ‘kvadrata’. Nadam se da će nam vrijeme dopustiti da do kraja tjedna s druge strane zgrade, završimo još 300 ‘kvadrata’ asfalta“, kaže Pero Spajić, šef radilišta tvrtke “Putovi“ Grude.

Pune ruke posla imaju radnici “Graditeljstva Matić“ koji su se nakon zidarskih i inih poslova ‘bacili’ na uređivanje okoliša kako bi za blagdane mogli proraditi neki poslovni objekti, a i useliti prvi stanari. - Radovi na uređenju partera u završenoj su fazi. Završavamo hortikulturni dio, slijedi postavljenje kandelabra s led rasvjetom, prvom u Čapljini, nadam se da će glavnina poslova biti gotova za dan, dva, ističe Ivica Pavlović voditelj radilišta tvrtke “Graditeljstvo Matić“ od kojeg smo saznali da nova čapljinska ljepotica ima čak 44 stana, tri poslovna prostora, podzemne garaže… Pomalo iznenađujuće djeluje informacija da su stanovi u ova krizna vremena, naprosto planuli. - Slobodna su još samo tri stana, ostalo je rasprodano po cijeni od 1600 KM. Posebice traženi bili su manji stanovi“, naglašava ing. Pavlović. Prilaz i okoliš nove zgrade uklapa se u poznate čapljinske gabarite na kojima im zavidi cijela Hercegovina, širina prilazne ceste je 12 m, šetnice šest m, a dok završava ovu tvrtku “Graditeljstvo Matić“ dala se na zidanje nove u Pelinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?