Potraga završena

Čađo: Htjeli smo ga iscrpiti. Mogli smo ga uloviti već prvi dan!

paravinja (1)
Foto: MUP RS
1/6
26.06.2011.
u 12:06

Dovezen je u policijskoj marici sa fantomkom na glavi u pratnji desetak policajaca

Dragan Paravinja je uhićen 2,5 km od mjesta gdje je posljednji puta viđen, obiteljske kuće njegova ujaka, prema obroncima planine Motajice. Zatečen je u okolini napuštenog objekta. Kada je spazio policiju pokušao se udaljiti ali nije pružao otpor, rekao je ministar unutarnjih poslova RS Stanislav Čađo na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred Centra za javnu bezbjednost Banja Luka.

Dodao je da mu je lice iscrpljeno, jer prethodnih dana je očito bio gladan, no jedan od naših ciljeva i onako je bio da ga iscrpimo kako ne bi pružao otpor ili načinio štetu građanima.

- Da smo htjeli mogli smo ga uhapsiti prvi dan, izjavio je Čađo.

Paravinja je u 11.50 uhićen u Donjim Srđevićima a u Banja Luci je već bio u 13 sati. Dovežen je u policijskoj marici sa fantomkom na glavi u pratnji desetak policajaca. Trenutno je na kriminalističkoj obradi u Centru.

Nije pružao otpor, ali je pokušao pobjeći

Dragan Paravinja uhićen je danas u mjestu Donji Srđevići, u općini Srbac, samo 40 kilometara od Banja Luke.

- Uhitili smo ga u selu Donji Srđevići u kojem se krio posljednja tri dana. Noću se skrivao u napuštenim objektima, a danju u šumi gdje je i uhićen. Nije mogao pružati otpor. Pokušao je bježati, ali mu nije uspjelo - izjavio za Večernji list Gojko Vasić, direktor policije Republike Srpske i dodao da je u ovim trenutcima Paravinja na putu za Banja Luku gdje će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje u kojem će uz policajce Republike Srpske sudjelovati i hrvatski policajci.

U 13.30 sati održat će se izvanredna konferencija za novinare povodom uhićenja Paravinje koji se dovodi u vezu s nestankom 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić.

Za Paravinjom je policija Republike Srpske tragala četiri dana, a njegova supruga je priznala kako mu je upravo ona pomogla u bijegu. Rekla je policiji kako je Paravinju dovezla do Slavonskog Broda gdje je on preplivao Savu i prešao u BIH gdje ga je ona dočekala. Direktor policije RS Gojko Vasić otkrio je kako je Paravinjin dolazak u Donje Srđeviće policiji otkrio jedan od mještana.

Ubrzo nakon saznanja da se nalazi u Donjim Srđevićima policija je upala u jednu kuću gdje je Paravinja u poruci napisanoj s unutarnje strane vrata na ormariću u WC-u dao trag policiji vezan uz nestalu Antoniju Bilić. U poruci je pisalo kako policija treba tražiti crni Mercedes beogradskih tablica na području Zalužana. Policija je izvijestila da je Paravinja u poruci napisao kako će počiniti samoubojstvo da bi spasio svoju obitelj i sebe i kako strahuje od izručenja Srbiji te kako nema nikakve veze s Antonijom i da mu je ta cijela priča namještena.

Podsjetimo, DNK analizom potvrđeno je kako su vlasi nađene u Paravinjinom kamionu pripadale Antoniji.

>>DNA analiza potvrdila da je Antonija bila u kamionu

Ana Bilić: Nećemo čekati, okupit ćemo predsjednike triju država

- U ovom trenutku mogu odgovorno kazati kako je obitelj Bilić čekala dvadeset dana pravdu i da više neće čekati niti jedan dan i da ćemo pravdu dovesti do kraja. Nastojat ćemo okupiti sva tri predsjednika ovih država u kojima je trajala ova potraga kako bi pravda bila zadovoljena. Odgovorno tvrdim u ime moje obitelji i u ime obitelji svih onih kojima je ovaj monstrum naudio da nećemo više čekati niti trenutka... - uzbuđeno nam je u telefonskom razgovoru kazala Ana Bilić, sestra nestale Antonije.

S puno emocija je reagirala na vijest o uhienju Dragana Paravinje te ga je bez zadrške nazvala 'monstrumom'. Kako je kazala, upravo se nalaze načini da se ostvari naum o kojem je govorila, a to je okupljanje čelnika triju država oko rasvjetljavanja slučaja nestale djevojke i pronalaska krivca za ono što se eventualno moglo dogođatii Antoniji Bilić od njezina nestanka u jutro 7. lipnja na čikolskom mostu preko u Drnišu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije