bez 25% osoblja

CA i danas otkazala letove zbog masovnog bolovanja osoblja

zračna luka pleso,croatia airlines (1)
Željko Hladika/24 sata/PIXSELL
02.05.2013.
u 10:00

Nagli odlazak na bolovanje čak 25 posto kabinskog osoblja u CA i danas je uvjetovao otkazivanje pojedinih letova

Nakon naglog odlaska čak 40 stjuardesa i stjuarda Croatije Airlinesa (CA) na bolovanje u roku od 36 sati, i danas se nastavlja otkazivanje letova u aranžmanima naše aviokompanije.

Jučer su zbog masovnog oboljenja osoblja bila otkazana tri jutarnja i tri popodnevna leta Croatia Airlinesa te kasnije i dva večernja, dok današnji let iz Sarajeva za Zagreb također nije poletio. O poremećajima u planiranom redu letenja kompanija izvještava na svojim stranicama www.croatiaairlines.com, a putnicima koji su kupili karte za navedene letove ponuđeni su alternativni letovi Croatia Airlinesa i partnera.

Uprava CA sumnja kako je odlazak 25 posto kabinskog osoblja na bolovanje reakcija Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) na uvjete poslodavca zbog potpisivanja novoga kolektivnog ugovora, a na koje sindikat ne pristaje. Stoga su najavili da će provjeravati u mjerodavnim institucijama jesu li stjuardese i stjuardi zaista bolesni.

Te je navode demantirala predsjednica SKOZ-a Suzana Artuković kazavši da njezin sindikat još nije krenuo ni u kakvu akciju, ali da je uskoro planira zbog propalih kolektivnih pregovora.

Štrajk na koji osoblje CA ima pravo jer nije postignut dogovor sindikata i uprave CA o novom kolektivnom ugovoru, bit će organiziran između 13. i 19. svibnja. Zbog toga će biti prizemljena većina zrakoplova CA, a to znači nove gubitke za kompaniju koja je dosad akumulirala čak 1,2 milijarde kuna gubitka.

>>CA otkazuje i sutrašnje letove zbog masovnog bolovanja osoblja

>>Kaos u Croatiji Airlinesu: Gubici veći od 1,2 mlrd. kuna

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?