Zenica

C. Ronaldo: Odigrao sam tisuće utakmica, ali nikad na lošijem terenu

Ronaldo
Reuters
12.11.2011.
u 00:36

Travnjak, travnjak, travnjak... Bila je to najčešće spominjana riječ portugalskih nogometaša nakon utakmice u Zenici i remija s BiH (0:0). Pa onda svi još pomalo o travnjaku

- Ovaj stadion, travnjak, nije nam pomogao i mislim da Uefa ne bi trebala odobriti odigravanje bilo koje utakmice na ovom stadionu, kazao je Pepe, kojega je nakon utakmice posebno pohvalio i izbornik Paulo Bento.

Pepe je obećao da će zaustaviti Džeku i uspio je.

Zenička krtica za Ronalda

- Jako sam umoran. Pokušali smo ostvariti pozitivan rezultat i imali smo prilika za gol, ali nismo uspjeli. Međutim, ni 0:0 nije loš rezultat - kazao je Pepe.

Najveća zvijezda sraza Cristiano Ronaldo često je bio fauliran, a kada padne nije se navikao valjati u blatu. U Zenici je morao.

- Znali smo da će biti teško, no realno ni u najluđim snovima nismo očekivali ovako loš teren. Odigrao sam u karijeri tisuće utakmica, no na gorem terenu nisam igrao - ljutit je bio Ronaldo.

Opravdano. Sam je bio pred vratarom Asmirom Begovićem. Ali i Zenica ima svoje krtice. Lopta je odskočila ispred Ronalda, koji je već zamahnuo i loptu poslao skoro deset metara od gola. Otkinuo je busen zeničkog travnjaka, odnosno onoga što je od njega ostalo i visoko ga dignuo. Kao da želi jesti travu, ali ga je bacio od pod. I Ibišević je bio sam pred vratarom. Između njih dvojice stajala je rupa na travnjaku. Potom se Ronaldo osvrnuo i na samu utakmicu:

- Većim dijelom utakmice bili smo bolji, ali nismo uspjeli našu terensku nadmoć pretvoriti u vodstvo. I BiH je imala svojih prilika, ali na našu sreću ostale su nerealizirane. U uzvratu smo favoriti, igramo pred svojim navijačima i nakon ovih 0:0 naše šanse za odlazak na EP su znatno povećane - kazao je Ronaldo.

Bento: Moramo bolje

- Ovdje teren nije bio dobar, ali momci su dali sve od sebe i pružili dobru partiju - započeo je naravno terenom portugalski izbornik Bento, dodajući kako je zadovoljan rezultatom.

- Bit će teška sljedeća utakmica, ali mislim da imamo dobar rezultat i vjerujem da možemo otići na Euro. Ipak, u drugom susretu moramo biti mnogo oprezniji i bolji nego ovdje u Zenici i iskoristiti prednost domaćeg terena - kazao je Paulo Bento, a koliko je BiH bila opasan protivnik najbolje pokazao hvaleći svog stopera:

- Pepe je briljirao! Nije učinio niti jednu pogrešku - zaključio je.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije