"dinamo je favorit na svom terenu"

Butina: U Bruggeu će biti sasvim druga utakmica

'04.08.2010., Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret treceg pretkola Lige prvaka Dinamo - Serif (Moldavija). Tomislav Butina Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
18.10.2010.
u 09:12

U mirovini Butina se malo prepušta hedonizmu. Desetak dana proveo je sa ženom u francuskoj pokrajini Champagne

Umirovljeničke dane bivši Dinamov vratar provodi u otkrivanju novih zanimacija. Desetak je dana sa suprugom proveo u francuskoj pokrajini Champagne, nakon dva desetljeća sportskog života, sad se lagano prepušta hedonizmu.

Najopasniji je Vargas

Tri sezone proveo je Butina u redovima Bruggea, Dinamova suparnika u 3. kolu Europske lige (četvrtak, 21 sat). I dalje dobro poznaje Belgijce.

– To je radna i disciplinirana momčad, s nekoliko izvrsnih pojedinaca. Uz našeg Perišića, meni se posebno sviđa zadnji vezni Geraerts, koji mnogo trči i ima odličan udarac iz daljine. Izvrstan je tamnoputi napadač Kouemaha, a možda je trenutačno njihov najbolji igrač Vargas, ofenzivni veznjak, po potrebi i "špica" – kaže Butina.

U kojem sustavu igraju?

– Osnovna je postava 4-2-3-1, ali to se često prometne u ofenzivnijih 4-3-3, logično, jer je trener Nizozemac Adrie Koster koji preferira napadačku igru.

Kako biste procijenili Dinamove izglede s Bruggeom? – Dinamo je favorit u četvrtak u Zagrebu, ali Brugge će biti favorit u utakmici u Belgiji! I Dinamo i Brugge domaćinske su momčadi, posebno se to može reći za Belgijce koji su vani neprepoznatljivi u odnosu na goropadnost kakvu pokazuju pred svojom publikom.

Kako vam se sviđa ovaj Dinamo?

– Plavi su izvrsni, svakim danom sve više djeluju kao momčad koju svi želimo.

Vaha ima bolju momčad

Što se to dogodilo u odnosu na početak sezone, dok ste još vi bili na golu?

– Momčad koja sad igra nije ista kao ona koja je ušla u sezonu! Nositelji igre s početka sezone sad više ne postoje! Kupljeni su pravi igrači, Halilhodžić ima znatno bolji fond igrača od Zajeca, iako se mora naglasiti da su Halilhodžićeve zasluge goleme za ovaj odličan Dinamo.

Kelavina forma?

– Sve što sam vidio bilo je dobro. No, sad će Kelavi zapravo biti najteže, jer će ovisiti o jednoj ili dvije lopte – kaže Butina.

O borbi Dinama i hajduka za naslov:

Mislim da će Dinamo zadržati prednost nad Hajdukom. Plavi imaju širi izbor kvalitetnih igrača

O utakmici s Bruggeom:

Čim završi zagrebačka utakmica, zaboravite kako se igralo, jer će u Bruggeu biti potpuno suprotno!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije