krvoproliće

Butel proglasio dan žalosti, danas će pokopati ubijene Makedonce

skopje, specijalci (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
14.04.2012.
u 12:43

U znak protesta zbog nezapamćenog pokolja, građani su postavili barikade zahtjevajući hitno pronalaženja krivaca.

U skopskom naselju Radišani i dalje je napeto, nakon što su nađena tijela četvorice mladića i jednog sredovječnog muškarca iz tog mjesta, sa prostrjelnim ranama, prenosi B92.

U znak protesta zbog nezapamćenog pokolja, građani su postavili barikade zahtjevajući hitno pronalaženja krivaca. Prisutne su i pojačane policijske snage.

Makedonski mediji su javili da će se danas obaviti sahrana petorice ubijenih te da je skopska općina Butel proglasila dan žalosti.

Policija je službeno potvrdila da su tijela petorice ubijenih, u četvrtak oko 22.30 sati, pronašli ribolovci u blizini umjetnog jezera kod sela Smiljkovci. Četvorica mladića su pronađeni pored zemljanog puta, a muškarac stotinak metara dalje.

Ubijeni su Aleksandar Nakjovski, Cvetančo Acevski, Kire Tričkovski i Filip Slavkovski koji su se spremali za proslavu mature, kao i 45-godišnji Borče Stevkovski koji nije bio u njihovom društvu, već je sam oko 17 sati došao na jezero na pecanje.

U iščekivanju forenzičkih izvještaja, za sada ostaje nerazjašnjeno tko ih je ubio. Policija je privela 50 osoba, a građani očekuju da im se danas obrati policija s nekim konkretnijim informacijma. Svi pozivaju na suzdržanost, kako se ne bi rasplamsali i tako krhki odnosi Makedonaca i Albanaca, posebno nakon pretpostavki da su počinitelji albanskog porijekla i da se radi o osveti zbog ubojstva dvojice Albanaca prije nekoliko mjeseci u Gostivaru, koje je ubio policajac zbog svađe u vezi sa parking prostorom. Sve puteve koji vode do mjesta zločina, blokirala je policija.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?