MALONOGOMETNI TURNIR

Buhovo pokazalo zube Dobrkovićanima

ligamz
Tomo Milićević
02.07.2011.
u 16:57

Već prve večeri turnira na tribinama se okupilo više od dvije tisuće ljubitelja maloga nogometa

U petak navečer na igralištu Osnovne škole Klanac, počela je tradicionalna, popularna i dugo očekivana Malonogometna liga mjesnih zajednica općine Široki Brijeg, jedanaesta po redu u obliku koji se trenutačno igra. Organizator je Športski savez općine, čiji je predsjednik Branko Cobra Naletilić pozdravio preko dvije tisuće nazočnih gledatelja. Turnir je otvorio načelnik općine Miro Kraljević, blagoslovio fra Tomislav Puljić, a svojim nastupima uveličale širokobriješke mažoretkinje i članovi folklornoga društva HKUD Brda iz Izbična.

U prvoj utakmici Mokro je nadigralo Jare sa 5:2. Prvi pogodak postigao je igrač Mokrog Marko Čile Kraljević. Prošlogodišnji pobjednici Lige, malonogometaši Kočerina igrom i rezultatom pokazali su kako su i ove godine među glavnim kandidatima za naslov. Kočerinjani su uvjerljivo nadigrali Biograce sa 4:0.

Malo iznenađenje napravili su malonogometaši Buhova, koji su prije nekoliko godina redovito gubili utakmice, ali zadnje dvije – tri sezone igraju sve bolje. Protiv favoriziranih Dobrkovića, dvostrukih sudionika finala Lige MZ, odigrali su neodlučeno 3:3.Turnir se nastavlja u ponedjeljak. Sastaju se Lijeva obala i Provo Dobrič, Turčinovići i Privalj, te Dužice i Izbično. Sve su ovo utakmice prvog kola po skupinama, koje će se igrati u dvanaest večeri. Nakon toga šesnaest najboljih iz šest skupina igrat će po nokaut sustavu. Finale na Pecari 5. kolovoza, igrat će se po tradiciji kao velikonogometni susret.

U ovom trenutku nije sigurno hoće li zaigrati sve 24 momčadi, kao što je to bilo ranijih godina. Neizvjestan je nastup Izbična, te Knešpolja. S Knežepoljanima su se do sada protivnici redovito mučili da ih (možda) pobijede, ovaj godine njihov je nastup u pitanju zbog njihovih međusobnih nesuglasica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?