Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Broj Hrvata u BiH se prepolovio zbog loše politike Hrvatske

- Na neraščišćenim pitanjima iz povijesti i sadašnjosti ne može se graditi jedinstvo - istaknuo je Josipović
22. svibnja 2010. u 11:39 2 komentara 4 prikaza
josipović
Foto: PIXSELL

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je kako je loša politika Hrvatske u BiH pomogla da se tijekom rata, ali i nakon njega, broj Hrvata u BiH skoro prepolovi.

On je za "Večernji list" ocijenio kako je svojim nedavnim govorom u Sarajevu napravio kolosalnu korist Hrvatskoj i da je njime otvorena nova stranica u političkim odnosima dvije zemlje.

- Na neraščišćenim pitanjima iz povijesti i sadašnjosti ne može se graditi jedinstvo -  istaknuo je Josipović, komentarišući negativne reakcije dijela hrvatske javnosti i političara na njegov govor u Sarajevu.

Za prigovore da se previše približio Srbiji i da njeguje preprisne odnose sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, Josipović je rekao da je to teza onih koji ne žele Hrvatsku otvoriti prema susjedima.

- Nema napretka za Hrvatsku bez boljih odnosa sa susjedima i uspostavljanja povjerenja - naglasio je hrvatski predsjednik.

On je dodao kako su praktični rezultati njegovog odnosa sa Tadićem vidljivi u ubrzanju pregovaračkih procesa o granici i nestalima.

- Volio bih da je prije mene neko drugi postigao takve rezultate u odnosima sa Srbijom, posebno na planu zaštite hrvatske manjine - zaključio je Josipović.

  • TOCA:

    Da. Ima pravo placat vase penzije ali nesmije nista reci.

  • Spezispezi:

    Brini se ti i prebrojavaj svoje Jugoslovene, Hrvate pusti na miru, barem one u BiH. Na to nemaš pravo i nitko ti nije dao legitimitet za takvo nešto.