Javnost bijesna

Breivik se prijavio na fakultet, želi studirati političke znanosti

Anders Behring Breivik  (1)
Reuters/PIXSELL
30.07.2013.
u 17:01

Potez omraženog ubojice izazvao je bijes javnosti, a njegovu prijavu na fakultet službeno su potvrdili iz vrha sveučilišta gdje još uvijek ne znaju hoće li prihvatiti prijavu

Jedan od najpoznatijih masovnih ubojica u novijoj povijesti, Norvežanin Anders Behring Breivik koji trenutno služi 21-godišnju zatvorsku kaznu, dobio je želju za studiranjem. Čovjek koji je u srpnju 2011. ubio 77 osoba, uglavnom mladih, prijavio se na sveučilište u Oslu i to na Institut za političke znanosti.

Potez omraženog ubojice izazvao je bijes javnosti, a njegovu prijavu na fakultet službeno su potvrdili iz vrha sveučilišta. 'Ne znamo hoćemo li prihvatiti njegovu prijavu', rekao je Ole Petter Ottersen iz sveučilišta u Oslu, javlja BBC. Jedan od argumenata za odbijanje prijave mogla bi biti činjenica da je Breivik napustio srednju školu, koja mu je potrebna za upis na fakultet.

Podsjetimo, Breivik je 22. srpnja 2011. otvorio vatru u ljetnom kampu mladih, gdje je ubio 69 osoba, a prije toga je u blizini sjedišta vlade u Oslu detonirao bombu, pri čemu je poginulo osam osoba.

>> Prodaje se stan u kojem je Breivik izradio krvavi plan o masakru

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?