Junak večeri Sammir odveo Dinamo korak do sna

Brazilčeva utakmica života

Dinamo Malmo (1)
Pixsell
18.08.2011.
u 07:30

- Želim ostati u Dinamu, ovo se teško može bilo gdje doživjeti. Nećemo ispustiti takvu priliku, baš sve nam se poklopilo...

Prije 13 godina, Maksimiru se ukazao Robert Prosinečki i odveo plave u Ligu prvaka! A sad je maksimirski Mesija bio Sammir, fantastični Brazilac, kojega su mnogi godinama osporavali, bio je najbolji kad je to bilo najvažnije. Poigrao se s Malmöom, u 4:1 pobjedi plavih sudjelovao je s dva pogotka i asistencijom, na njemu je bio 11-erac kojega je sam mirno pretvorio u pogodak...

- Rekao sam dečkima "ja ću, zabit ću ga, sigurno"! Nije me bilo nimalo strah, bio sam prepun samopouzdanja, vidjelo se to i na izvedenom 11-ercu – rekao je oduševljeni Sammir nakon dvoboja.

Jeste li se ipak malo zatresli prije izvođenja jedanaesterca?

Sav se naježio

- U jednom sam se trenutku sjetio Bruggea (na Sammiru je bio 11-erac, pucao je i promašio, nap.a.), ali sad sam se posve drukčije osjećao, moćnije, bio sam siguran da ću zabiti – pričao je Sammir. Isplatila se Zdravku Mamiću svaka sekunda povjerenja u simpatičnog brazilskog genijalca, u Maksimiru se napokon, nakon 12 godina, opet može veselo zapjevati "Ligo, ligice"! Iako...

- Čekajte malo, još nas čeka uzvrat. Istina, imamo veliku prednost, ali moramo odraditi i tih 90 minuta. Moramo biti na ovoj razini i onda sigurno prolazimo – upozorava Sammir.

Je li vam ovo bila najbolja utakmica u karijeri?

- Da! I to u najvažnijoj utakmici, hvala Bogu, baš sve se poklopilo...

Kome posvećujete pogotke? - Nisam o tome razmišljao, nakon što sam zatresao mrežu, samo sam želio proslaviti sa suigračima i trenerima!

U gotovo svim medijima ocijenjeni ste "desetkom" 
- Ne postoji li neka veća ocjena, ha, ha, ha?

Kad je Malmö izjednačio, jeste li možda pomislili da nećete pobijediti?

- Ne! Osjećao sam da je ovo naša večer.

Nedavno ste rekli da bi ova utakmica mogla biti vaš oproštaj s Maksimirom, kako sad razmišljate?

- Još je Malmö pred nama, pričekajmo malo. Stvarno ne znam što će biti...

Pa dobro, kamo biste sad otišli, ionako u Ligi prvaka možete igrati samo za Dinamo?

- E, o tome nisam razmišljao.I kad toliko inzistirate, onda ću reći da su znatno veće šanse da ostanem nego da odem.

Doživjeli ste ovacije prepunog Maksimira kako ste se osjećali u tim trenucima?

- Sav sam se naježio! Teško je u Maksimiru dobiti takav pljesak, nikad nisam doživio nešto slično. Hvala svim navijačima, prekrasno je igrati pred punim tribinama, njima poklanjamo Ligu prvaka!

Poziv u reprezentaciju

Smatrate li da ste nakon ove utakmice zavrijedili poziv izbornika Slavena Bilića? 
- Ne znam, ne znam. Uvijek se nadam i siguran sam da ću jednom zaigrati za Hrvatsku! Bilo kad, ali igrat ću, znam da će se ta moje velika želja ostvariti.

Jeste li svjesni što ulazak u Ligu prvaka znači za Dinamo?

- Čuo sam priče o krasnim danima prije 12-13 godina! Nadam se da ćemo i mi ispisati lijepe stranice plave povijesti. Ali, pričekajmo uzvrat, tamo moramo biti ozbiljni. Imamo sjajnu prednost, ali nema opuštanja. Bolja smo momčad, u Malmöu trebamo potvrditi Ligu prvaka – pričao je razgaljeni Sammir, dok su oko njega pjevali oduševljeni navijači i tražili potpis, dres...

Sammirov dijamantni bljesak razvedrio je zagrebačku noć i otvorio sve ventile! Plavi su opet u eliti, nazdravljalo se na svakome kutku!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije