haaški tužitelj

Brammertz: Snažno vjerujemo da se Mladić skriva u regiji

bramm-test
Reuters
19.06.2010.
u 13:09

Obitelj odbjeglog ratnog zločinca Ratka Mladića zatražila je da ga se proglasi mrtvim.

BEOGRAD - Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz izjavio je, povodom zahtjeva obitelji Ratka Mladića za proglašenjem haaškog bjegunca umrlim, da se potraga za njim "zasniva na snažnom vjerovanju da je on i dalje živ" i da se skriva "u regiji", objavila je danas agencija Tanjug. Na novinarsko pitanje da li je zadnjih godinu dana imao izvještaj da je Mladić viđen ili da je živ, Brammertz je rekao da ne želi ulaziti u detalje operacije.

- Posljednja stvar koju želim učiniti je stvaranje teškoće srpskim službama u njihovoj istrazi, ali naše snažno vjerovanje je da se on skriva u regiji i to opravdava operacije koje su u tijeku. Svakako radimo pod pretpostavkom da je on živ i operativne službe u Srbiji u svojoj istrazi slijede određeni broj tragova. Njihova pretpostavka i naša pretpostavka je da se on i dalje skriva u regiji - rekao je Brammertz.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije