Koncert u Vitezu

Božić uz tamburice i Đanija Stipaničeva

stipovic
Srećko Stipović
20.12.2011.
u 10:19

Ukupan prihod od prodaje likovnih radova vrhunskih umjetnika, Đure Sedera, Josipa Biffela, Ljube Laha i brojnih drugih namijenjen je za izgradnju župne crkve sv. Frane Asiškoga u Žeravcu (R. Srpska)

Vitežani i njihovi brojni gosti iz cijele srednje Bosne, u nedjelju navečer su uživali u koncertu Tamburaškog orkestra HRT-a, pod dirigentskom palicom maestra Siniše Leopolda te izvedbama Đanija Stipaničeva i sopranistice Katarine Kikić.

Večer za ne zaborav

Koncert je nosio naziv „Božić uz tamburice“, održan je u prestižnoj Kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH u Vitezu, a prisustvovao mu je maksimalan broj koji to dozvoljava kapacitet dvorane, njih oko 500.

Božićni koncert u Vitezu je već tradicionalan, održava se već treći put zaredom, a svake godine to je dar građanima Viteza i njihovim gostima od Udeuge poslodavaca Viteza.

Izvođači, svi odreda, u Vitezu su doživjeli ovacije, što i nije čudo kada se zna tko su bili gosti Vitežana ove, kako su rekli mnogi posjetitelji, „večeri za ne zaborav“. Jer, riječ je o vrhunskim umjetnicima, a za Tamburaški orkestar HRT-a, Đani Stipaničev je kazao da je sretan i ponosan zbog suradnje „s najboljim tamburaškim orkestrom na svijetu“.

Uz najljepše božićne pjesme koje su izvodili, sopranistica Katarina Kikić (rođena Zeničanka na radu u Zagrebu) je izvela i nekoliko arija iz poznatih opereta , dok je Stipaničev, na oduševljenje okupljenih, koji su skupa s njim i pjevali, izveo i hitove koje su još prije nego što je on rođen, izvodili legende hrvatske estrade, pokojni Ivo Robić, Vice Vukov i Kićo Slabinac.

Humani karakter

Viteški gospodarstvenici nakon koncerta priredili su i lijepo predbožićno druženje kojemu su se priključili izvođači, uz glazbu, ali i bogatu ponudu jela i pića u čemu su svoj doprinos dali i vinarija „Rodić“ iz Mostara te vrijedni redovnici trapističkog samostana Marija zvijezda. No, večer je imala i humanitarni karakter jer je organizirana i prodajna izložba likovnih radova vrhunskih umjetnika, Đure Sedera, Josipa Biffela, Ljube Laha... Ukupan prihod od prodaje namijenjen je za izgradnju župne crkve sv. Frane Asiškoga u Žeravcu (RS), srušene u prošlom ratu. Ova župa, u 2012. godine obilježava i slavi 150. obljetnicu osnivanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?