Mostar

Bošnjaci traže smjenu Bešlića, sud odlučuje o financiranju

Gradsko vijeće
14.02.2013.
u 08:44

Ponovno su samo bošnjački vijećnici nazočili sjednici Gradskog vijeća

Jučer je ponovno održana sjednica Gradskog vijeća Mostara bez nazočnosti vijećnika iz reda hrvatskog naroda i na njoj je ponovno usvojena odluka o privremenom financiranju Grada Mostara za razdoblje siječanj - ožujak 2013. godine.

Bošnjaci glasovali

Gradsko vijeće Mostara s 19 glasova usvojilo je osporenu odluku o privremenom financiranju Grada Mostara u ukupnom iznosu od 10,843.815,44 KM, srazmjerno sredstvima utrošenim u istom razdoblju protekle godine. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je osporio odluku o privremenom financiranju koju je Gradsko vijeće Grada Mostara usvojilo 30. 1. 2013. Prema poslovniku o radu Gradskog vijeća Grada Mostara, ako usvojenu odluku gradonačelnik ospori, ona se treba naći ponovno na razmatranju najkasnije tri tjedna od trenutka osporavanja. Naime, na protekloj sjednici, bez nazočnosti vijećnika iz reda hrvatskog naroda, usvojena je odluka o privremenom financiranju. Predsjedatelj Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić kazao je kako gradonačelnik ima pravo osporiti odluku ako je ona protuzakonita ili ako ugrožava interese građana. “Vijećnici koji su danas sudjelovali u radu sjednice (njih 19) smatraju kako donošenje odluke o privremenom financiranju ne ugrožava interese građana niti je protuzakonita. Prema tome, nadam se da gradonačelnik neće pokrenuti daljnje postupke osporavanja kod viših sudskih instanci i da će odluka postati provediva što se tiče gradske administracije”, kazao je Ćorić. Neslužbene informacije govore kako će odluka o privremenom financiranju ipak završiti na sudu.

Zahtjev za smjenu

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara Salem Marić uputio je sa sjednice inicijativu za smjenu mostarskoga gradonačelnika. Marić ističe kako ne vjeruje da će proći ta inicijativa s obzirom na to da za njezino izglasavanje treba dvotrećinska većina. Bošnjački vijećnici su zamjerili Bešliću i to što ne nazoči zadnjim sjednicama Gradskog vijeća Mostara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?