TAJNI PLAN

Bošnjaci se preusmjeravaju da glasuju za Mostar i Srebrenicu

\'izbori\'
Arhiva VL
23.02.2012.
u 10:12

Porast broja osoba s osobnim iskaznicama u istočnom Mostaru, a bošnjačke stranke opet će isticati Hrvate

Jednako kako su hrvatske stranke načelno započele razgovore oko zajedničkog nastupa na predstojećim općinskim izborima u Bosni i Hercegovini, tako su i bošnjačke otišle još korak dalje u dogovoru o zajedničkim kandidatima, koaliranju, preregistriranju birača iz pojedinih sredina te ponavljanju federalnog koncepta vlasti koji bi isključio većinsku hrvatsku političku volju čak i u sredinama gdje je ovaj narod u većini.

Privatni Hrvati

Prema informacijama iz krugova bliskih nekolicini bošnjačkih stranaka među kojima su SDA i SDP, načelno je zamišljeno da se ovaj koncept primijeni u Mostaru i dijelu hercegovačkih općina, sredinama u središnjoj Bosni ali i Srebrenici. Po navodima naših sugovornika posve je jasno da će se izbori u Srebrenici i Mostaru odvijati po novim propisima koje po sadašnjem odnosu snaga ne odgovara bošnjačkoj strani. Zbog toga su osigurana financijska sredstva iz federalnih i pojedinih županijskih fondova kako bi se stimuliralo povećano zanimanje za prijavu u Mostaru, odnosno Srebrenici. Po podacima o izdavanju osobnih iskaznica na području grada Mostara, iako neznatno osjetno, više se osobnih iskaznica u postotku izdaje u uvjetno rečeno većinskom bošnjačkom dijelu grada nego hrvatskom iako je broj stanovnika na zapadnoj strani u odnosu na istočnu obalu Neretve značajno veći. Procjenjuje se da se čak radi o 30 posto više stanovnika, a da se istodobno veći broj osoba prijavljuje u većinskom bošnjačkom dijelu. Stimulacije se usmjeravaju fondovima za povratak, obnovu i zapošljavanje.

Status žrtve

Jednako je stanje u Srebrenici. Naime, u Srebrenici na ovim izborima neće vrijediti pravila koja su bila na snazi 2008. godine kada su praktično svi Srebreničani neovisno o tome gdje trenutačno žive mogli glasovati za tamošnje općinsko vijeće i načelnika općine a sve to pravdalo se genocidom koji je počinjen za vrijeme rata u ovoj općini.

Zbog toga su Bošnjaci na posljednjim izborima dobili načelnika općine i većinu u vijeću što ne odgovara sadašnjem brojeu prijavljenih. Ista je situacija u Mostaru gdje bošnjačke stranke imaju ili biraju više vijećnika nego hrvatske samo zahvaljujući naknadnim odredbama mostarskog Statuta koje je nedavno i formalno poništio Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Komentara 16

DU
Deleted user
13:35 23.02.2012.

Podmukla bosnjacka politika. Nije mi jasno zasto nasi ne kandidiraju \"nase\" muslimane, na bosnjacka mjesta.

Avatar servo_volan
servo_volan
14:24 23.02.2012.

Nisu Bošnjaci krivi već muslimanski narod koji hoće dominaciju na svim prostorima BIH-FBIH

CL
cleuna
11:18 23.02.2012.

Ništa čudno.Tamo gdje nisu većina oni izbornim inženjeringom i raznim makinacijama učiniti sve da dobiju većinu glasova.Kada se Hrvati tome usprotive optužit će ih da su oni ti koji ne žele da se formira vlast.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?